У Держпродспоживслужбі роз'яснили, що слід робити покупцям, якщо не співпадають цифри на ціннику та чекові

Новини Вінниці / У Держпродспоживслужбі роз'яснили, що слід робити покупцям, якщо не співпадають цифри на ціннику та чекові

Чимало з нас потрапляли у таку ситуацію: купуючи товари у супермаркеті, на касі чи пізніше виявляли, що цифри на ціннику й чеку дещо відрізняються.

Певно, чимало з нас потрапляли у таку ситуацію: купуючи товари у супермаркеті, на касі чи пізніше виявляли, що цифри на ціннику й чеку дещо відрізняються. Тобто, покупцеві доводиться платити більше, ніж він розраховував, або повертати товар.

Утім, фахівці нагадують, що відповідно до ч. 8 ст. 18 Закону України "Про захист прав споживачів" нечіткі або двозначні положення договорів із споживачами тлумачаться на користь споживача. 

«Отже, при виникненні відповідних непорозумінь при розрахунку за товар насамперед слід звернутися до адміністрації магазину з вимогою повернення різниці між ціною на ціннику та ціною, зазначеною у чеку. Відмова продати вам товар за такою ціною є знову ж таки порушенням вашого права споживача.
У випадку відмови можна залишити відповідний запис у Книзі відгуків і пропозицій.
Також не зайвим буде одразу ж зібрати докази порушення ваших прав: сфотографувати цінник і, звичайно ж, зберегти чек», – зазначає прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Ймовірно, не надто багато покупців витрачають на це час, хоча якщо йтиметься про чималу суму, то чому б не скористатися своїм правом...

Як повідомляв NaПарижі, у Вінниці фіктивний покупець викрав іномарку колишнього прокурора міста.

Юрій Ярмощук

21 лютого, 2019