У Держдумі РФ хочуть заборонити обмін захисників «Азовсталі»

Новини Вінниці / У Держдумі РФ хочуть заборонити обмін захисників «Азовсталі»

Державна дума Росії має намір заборонити обмін українських військовослужбовців, які утримували позиції на «Азовсталі». Спікер російського парламенту В'ячеслав Володін вже дав завдання комітету з оборони підготувати протокольне доручення про заборону обміну військових полку «Азов». Зважаючи на систему владу у РФ, заява продиктована у Кремлі, де ніколи не вважають за потрібне виконувати домовленості.

Майже одночасно віце-прем'єрка, міністерка з питань реінтеграції Ірини Верещук в Telegram написала, що триває гуманітарна операція по «Азовсталі».

«В інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Після стабілізації їх стану ми їх обміняємо на російських військовополонених. Працюємо над подальшими етапами гуманітарної операції», - вказала посадовиця.

У той же час депутат Анатолій Вассерман вніс пропозицію щодо заборони обміну «азовців», додавши, що табу має розповсюджуватися на усіх, в кого знайдуть «нацистські» татуювання.

«Це військові злочинці і ми повинні робити все для того, щоб вони постали перед судом», - заявив Володін.

Звісно, розцінювати які тату підпадають під «держдумівську» категорію, які ні, визначатимуть рашисти.

Нагадаємо, в Маріуполі на території «Азовсталі» перебувало понад 2 тисячі військових. Це і полк «Азов», і морпіхи, і нацгвардійці, і прикордонники. Операція з їх порятунку триває. Подвигом захисників Маріуполя захоплюються не лише в Україні, тому росіянам так важливо нівелювати визнання, заклеймивши бійців чимось неприйнятним у світі.

Олег Верлан

17 травня, 2022