У департаменті соцполітики мерії Вінниці роз'яснили, як триватиме монетизація субсидій

Новини Вінниці / У департаменті соцполітики мерії Вінниці роз'яснили, як триватиме монетизація субсидій

Як повідомляв NaПарижі, процес монетизації субсидій триває. Субсидії на комуналку вже почали призначати у безготівковій формі. У багатьох субсидіантів, і не лише, виникає чимало запитань. Відповідаючи на них, фахівці департаменту соцполітики мерії Вінниці наголошують, що в зв’язку із запровадженням виплати субсидії готівкою, громадянам, яким призначено субсидію, не потрібно додатково звертатися до управління соціального захисту населення.

Як повідомляв NaПарижі, процес монетизації субсидій триває. Субсидії на комуналку вже почали призначати у безготівковій формі

У багатьох субсидіантів, і не лише, виникає чимало запитань. Відповідаючи на них, фахівці департаменту соцполітики мерії Вінниці наголошують, що в зв’язку із запровадженням виплати субсидії готівкою, громадянам, яким призначено субсидію, не потрібно додатково звертатися до управління соціального захисту населення.

«З січня 2019 року для громадян, які вперше звертаються за призначенням субсидії, діє механізм монетизації, який передбачає розрахунки за спожиті житлово-комунальні послуги через Ощадбанк, шляхом перерахування коштів з рахунків отримувачів субсидії підприємствам надавачам послуг. 
6 лютого 2019 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №62, якою передбачено, що з березня цього року, громадянам, яким призначено субсидію з початку опалювального сезону, будуть виплачуватися «живі кошти» для самостійної сплати за спожиті житлово-комунальні послуги. 
Розмір призначеної субсидії за лютий, субсидіантам (крім пенсіонерів) буде перераховано в березні 2019 року грошовим переказом через державну банківську установу «Ощадбанк», а пенсіонерам розмір субсидії за лютий 2019 року, виплатить Пенсійний фонд одночасно з виплатою пенсії в березні поточного року. Після отримання коштів, громадяни зобов’язанні самостійно оплатити вартість спожитих послуг. Зекономлені кошти завдяки ефективному споживанню ресурсів, залишаються у споживачів та використовуватимуться на власні потреби», – зазначається на сторінці у Facebook Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.

Юрій Ярмощук

8 лютого, 2019