У ДБР повідомили про підозру уродженцю Вінниччини, командиру російського фрагету «Адмірал Макаров»

Новини Вінниці / У ДБР повідомили про підозру уродженцю Вінниччини, командиру російського фрагету «Адмірал Макаров»

Григорію Бреєву, командиру російського корабля «Адмірал Макаров», який перейшов на бік ворога у 2014 році, ДБР повідомило про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє офіційний сайт Державного бюро розслідувань.

До анексії Криму Бреєв був капітаном 2 рангу військової частини, що дислокувалась на півострові.

«У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам РФ та продовжив службу в російському чорноморському флоті», – йдеться в повідомленні.

Дезертир повернувся в Україну вже в 2022 році разом із окупантами. Корабель під його командуванням запускав крилаті ракети по Миколаєву та Одесі. 

Народився Григорій Бреєв у 1979 році в селищі Кирнасівка Тульчинського району Вінницької області. У 1996 року він закінчив Севастопольський воєнно-морський інститут ім. Нахімова, служив офіцером Південної військово-морської бази, командував корветами «Луцьк» і «Тернопіль». З 2016 року Бреєв є командиром фрегату «Адмірал Макаров». У 2018 році судно під керівництвом Бреєва брало участь у вторгненні РФ до Сирії.

За статтею про державну зраду перебіжчику загрожує позбавлення волі до 15 років.

Зазначимо, після значних втрат ЧМФ РФ росіяни збільшили кількість десантних кораблів у Чорному морі. Також російські судна мають близько 40 ракет типу «Калібр».

Олег Верлан

14 червня, 2022