У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на Вінниччині

Новини Вінниці / У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на Вінниччині

У Вінницькій області розбився винищувач однієї з бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ. Правоохоронці розпочали розслідування за цим фактом.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«За попередньою інформацією, військовий льотчик виконував бойове завдання щодо знищення ворожих БПЛА. Йому вдалося збити 5 дронів-камікадзе «Shahed-136», - йдеться у повідомленні.

За словами слідчих, поблизу смт Турбів, під час знищення чергового об’єкту, уламки збитого ворожого безпілотника зачепили кабіну українського літака. Це одна з версій.

Пілот скерував винищувач МіГ-29 у поле, аби уникнути масштабних руйнувань та жертв серед цивільного населення. На щастя, він встиг катапультуватися. Наразі військовий госпіталізований.

Потерпілих серед цивільних немає.

«Тривають слідчі дії, призначені відповідні експертизи. Вказане провадження стане ще одним фактом документування злочинів агресора проти України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері», - додають у ДБР.

Новини Вінниці / У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на ВінниччиніНовини Вінниці / У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на ВінниччиніНовини Вінниці / У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на ВінниччиніНовини Вінниці / У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на ВінниччиніНовини Вінниці / У ДБР назвали попередню причину падіння військового літака на Вінниччині