У Чорному морі палає захоплена росіянами «вишка Бойко»

Новини Вінниці / У Чорному морі палає захоплена росіянами «вишка Бойко»

В північно-західній частині Чорного моря у росіян виникли серйозні проблеми з «вогнегасниками». Після «прильоту» десятків снарядів чи потрапляння недопалків у легкозаймисті речовини виникла пожежа.

Спочатку про те, що відомо з офіційних джерел. Вночі та вранці 20 червня з анексованого Криму росіяни ракетами «Онікс» обстрілювали Одесу та Білгород-Дністровський район. Як повідомляють в ОК «Південь», в обох випадках надійно спрацювала українська ППО.

Натомість окупанти виявились безсилими попередили вибухи та пожежу на захоплених об’єктах у північно-західній частині Чорного моря. Про це у соцмережах повідомляють відомі блогери.

Нардеп Олексій Гончаренко пише про «35 вибухів» ранком «на Зміїному». Колишній парламентар Ігор Мосійчук вказує на «десятки вибухів» від ракет, які «летіли у бік острова». А от професор Борис Бабін зазначає, що вночі біли «атаковані» росіяни на Зміїному та захоплена ще у 2014 році платформа «Чорноморнафтогазу» під назвою «Таврида». Її та інші відомі українцям як «вишки Бойко»... за його дописом палає саме «Таврида», яка теж використовувалась окупантами як військова база. Там перебував російський гарнізон та розгорнуто ППО.

Деталі згодом.

P.S. Про удар по захопленим РФ у 2014-му буровим платформам «Чорноморськнафтогазу» заявив призначений Москвою «керівник» анексованого Криму Сергій Аксьонов. У Телеграм він написав, що врятовано п’ять людей, троє з яких поранені. А загалом нібито там перебувало 12 людей. Міноборони РФ задіяло кораблі та авіацію для пошуку інших. Про військовий контингент на платформах він не обмовився.