У чоловічому монастирі на Вінниччині справжній бебі-бум серед мешканців зоодворика (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У чоловічому монастирі на Вінниччині справжній бебі-бум серед мешканців зоодворика (ВІДЕО)

У міні-зоодворику Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що селі Лемешівка Калинівського району, на Вінниччині, проживає близько трьох сотень декоративних птахів, таких як павліни, горлиці, фазани, голуби, кури. Також тут є віслюк Роза.

На Вінниччині у зоодворику Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в селі Лемешівка, проживає близько трьох сотень декоративних птахів - павичі, горлиці, фазани, голуби, кури. Є в монастирському зоокуточку і віслючка Роза.

Ієродиякон Покровський розповів, що самку віслюка у зоокуточок до Лемешівського чоловічого монастиря п‘ять років тому привезли із Одещини і нагадав про древню легенду:

"Існує легенда, що коли Христос в'їхав на ослі в Єрусалим, у нього на спині з'явився хрест. У нашої Рози шерсть має сіре забарвлення, а на спині — коричневий малюнок, схожий на хрест ".

Щодо птахів, то у зоокуточку монастиря є близько трьох сотень.

"Тут по п'ять видів фазанів та курей, три види голубів, а ще павичі та горлиці. Деяких купували на виставках, обмінювали. Пташечки - це хобі, головне -  це молитва, храм", - каже монах.

Відвідати зоодворик у храмі можна безкоштовно.

Нині тут потрійний бебі-бум. Пташенята зʼявилися у декоративних голубів, карликової та звичайної курки, поповнення чекають і від індійських горлиць.

Ірина Заіковата

13 серпня, 2020