У чобітках та кофті знайшли 4-річного хлопця на трасі поблизу Козятина на Вінниччині

Новини Вінниці / У чобітках та кофті знайшли 4-річного хлопця на трасі поблизу Козятина на Вінниччині

Неподалік Козятина на Вінниччині на узбіччі траси водій побачив 4-річного хлопчика. Дитина стояла лише у гумових чобітках та кофті. Як з’ясувалося малюк залишився лише з вітчимом, а мати його покинула заради іншого чоловіка. Нерідний батько часто зловживає оковитою, хоча і доглядає за пацаном. Зараз 4-річний Максимко перебуває у місцевій лікарні під наглядом медиків.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Водій Сергій Поліщук, який помітив дитину на дорозі, був шокований тим, як хлопчик одягнутий, адже вже доволі холодно. Зупинившись, він намагався дізнатися від дитини, як він опинився у траси.

Хлопчик мовчки показав напрямок села, де його одразу впізнали. Будинок Максима розташовано недалеко. Сергій завітав у гості – батько дитини був п’яним. Тим часом приїхала поліція і медики, яких викликав Сергій. Після обстеження хлопчика забрали до лікарні.

Медики у дитини виявили переохолодження, а при обстеженні також, окрім застуди, діагностували затримку в розвитку. У свої 4 роки хлопець взагалі не розмовляє.

На момент приїзду до медзакладу знімальної групи разом з Максимком у палаті перебував його батько – 35-річний Роман. Він запевняв журналістів, що того дня не пив, а, втомившись, заснув.

«Я купив машину дров, різав їх. Положив малого спати, обід був. Сам ліг коло нього. Забувся двері зачинити, він втік», – каже Роман Пендюр.

Від хати, де живе Максим, до траси, на якій його знайшли – кілька кілометрів. Але є і короткий шлях через поле. Вочевидь, саме навпростець і пішов хлопчик…

Сусіди кажуть, що «мандрує» дитина так уже не вперше. Зазвичай за хлопчиком допомагає доглядати бабуся, але зараз вона у лікарні. Рідна мати Максимка покинула родину кілька років тому, а він залишився жити з відчимом Романом.

«Справа в тому, що мати Максимка покинула і зараз в неї є другий чоловік, ще одна дитина», – розповідає керівник сектору превенції Козятинського відділу поліції Євген Трайдакало.

Раніше родина на обліку в соцслужбах не стояла, тому соцпрацівники та правоохоронці згодні дати Роману другий шанс. Забирати хлопчика в інтернат не хочуть.

Заради хлопця чоловік нібито готовий «закодуватися», бо каже, що життя без Максимка уже не уявляє.

За те, що не догледів малого, його покарають штрафом. Щодо хлопчика, то медики залишать його на кілька днів у лікарні, а потім дитина повернеться додому. Соціальні служби мають навідувати родину та спостерігати за тим, щоб малий не бігав полями до траси…

Олеся Рудницька

28 вересня, 2021