У Чечні кадировці захопили жінок, а їх синів змусили стати «добровольцями»

Новини Вінниці / У Чечні кадировці захопили жінок, а їх синів змусили стати «добровольцями»

Вчора, 21 вересня, у столиці російській Чечні Грозному жінки планували влаштувати мітинг проти мобілізації. Коли містянки лише збирались поблизу центральної площі, їх оточили бійці Росгвардії та затримали. Згодом стало відомо, що затриманням місцева влада шантажувала синів жінок, змусивши підписати документи та стати «добровольцями» у путінській війні.

Як повідомляє телеграм-канал 1 ADAT, наразі всіх, кого вдалось таким чином залучити до» спецоперації», перебувають на полігоні у Гудермесі.

Зазначимо, новину про «часткову» мобілізації росіяни у різних регіонах зустріли мирними мітингами. Учасників «вантажили» в автозакі. У Грозному, як запевняють у народному русі «АДАТ», до початку мітингу жінок відловлювали у 3-5 разі більше кадировців, ніж тих, хто збирався на протест. Забрили як матерів кадировців, так і тих, хто боявся мобілізації синів та чоловіків.

Під час допиту у мерії одній із жінок стало погано. До неї викликали лікарів, які госпіталізували затриману.

Скільки саме жінок затримано у Грозному не відомо, проте вже сьогодні повідомляється, що арешт мав наслідки. Синів затриманих змусили стати «добровольцями» та погодитися на відправку до України.     

Очільник Чечні Рамзан Кадиров підтвердив затримання 15-20 жінок. Нібито сини трьох з них воюють в Україні. Кадиров сказав, що мітингували жінки за «копійки від європейських організацій» і пообіцяв, що всі, хто захоче мітингувати, буде відправлений на фронт.    

Олег Верлан

22 вересня, 2022