У Чечельнику на Вінниччині побили місцевого священика УПЦ МП

Новини Вінниці / У Чечельнику на Вінниччині побили місцевого священика УПЦ МП

У Тульчинській єпархії УПЦ МП кажуть, що вчора, 7 грудня, було скоєно побиття священика. Конфлікт відбувся у селищі поблизу місцевої крамниці.

Про це повідомляє офіційний сайт єпархії.

У смт Чечельник на Вінницької області, за версію підрозділу Московського патріархату, «чоловік у військовій формі ЗСУ завдав тяжкі тілесні ушкодження священику Тульчинської єпархії».

«Протоієрей Георгій Петриченко був у своїй машині, коли військовий підійшов до автомобіля і почав бити машину. Коли священик вийшов з салону, мужчина почав бити священика по обличчю і зламав йому перенісся, викрикуючи при цьому прокльони. Батюшка викликав поліцію», - зазначають в єпархії УПЦ МП, утоянюючи, що протоієрей Георгій Петриченко несе послух благочинного Чечельницького церковного округу Тульчинської єпархії.

Щодо «тяжких тілесних ушкоджень», на яких наголошують в єпархії, то це велике перебільшення. Судячи зі світлини, яку опублікували на сайті, священик почувається добре. Проте остаточний висновок має надати СМЕ.    

Як стало відомо, конфлікт у селищі стався об 11.30

«У заяві священик зазначив, що біля магазину маловідомий чоловік наніс ушкодження. Належність чи неналежність кривдника до ЗСУ з’ясовується. За даним фактом поліція внесла відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України», - пояснили NaПарижі у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Нагадаємо, керівник Тульчинської єпархії УПЦ МП митрополит Іонафан є підозрюваним у кримінальному провадження через підтримку російської агресії.