У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»

Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»

Вчора, 24 травня, на території Державного історико-культурного заповідника «Буша» відбулося відкриття виставки «Килими Східного Поділля». На ній представлені унікальні подільські килими та вироби ткацтва кінця ХІХ – першої половини ХХ століття.

Про це повідомляє Заповідник «Буша».

«Подільський килим – неповторна складова нашої мистецької спадщини з багатою орнаментикою і унікальною системою кольорів, знаків та сакральних символів. Він поєднує в собі загадкові композиції, які несуть у собі глибокий зміст та розкривають світобудову відтворену на полотні», - йдеться у повідомленні.

Відтепер всі охочі можуть відвідати виставку «Килими Східного Поділля», щорб доторкнутись до витоків. У Буші зібрали унікальні подільські килими та вироби ткацтва кінця ХІХ – першої половини ХХ століття.

Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»Новини Вінниці / У Буші на Вінниччині відкрили виставку «Килими Східного Поділля»
Олеся Рудницька

25 травня, 2023