У британській розвідці визначили пріоритетний напрямок для наступу росіян

Новини Вінниці / У британській розвідці визначили пріоритетний напрямок для наступу росіян

Російські окупаційні війська захопили більшу частину міста Лиман на півночі Донеччини, звідти вони можуть розпочати наступний етап просування на Донбасі. Найближчими днями в районі Лиману рашисти спробують знову форсувати річку Сіверський Донець.

Плацдарм біля Лиману дає РФ певну перевагу, але ЗСУ ефективно тримають оборону і продовжують завдавати Росії великих втрат. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Британії, посилаючись на дані розвідки.

«Лиман має стратегічне значення, оскільки тут розташований великий залізничний вузол, а також є доступ до важливих залізничних та автомобільних мостів через річку Сіверський Донець», - зазначено у повідомленні.

Вже найближчими днями, прогнозують в оборонному відомстві Британії, російські війська можуть спробувати форсувати Сіверський Донець у районі захопленого Лиману, але наразі «основні зусилля Росії, ймовірно, концентруються за 40 км на схід, навколо Сєвєродонецька».

Плацдарм поблизу Лиману дасть Росії перевагу у потенційній наступній фазі наступу на Донбас, коли вона, ймовірно, спробує просунутися на ключові міста - Слов'янськ і Краматорськ.

У Росії не приховують намір окупувати весь український Донбас та включити його до свого складу. Про це вже кажуть місцеві гауляйтери. Більш того, окупацію Донбасу можна «продати» як «перемогу» російському населенню, виправдавши вторгнення.

Проте цим планам заважає мужня оборона ЗСУ. Британці теж відмічають стійкість українців та великі втрати росіян.

Олег Верлан

28 травня, 2022