У британській розвідці вказують на перекидання росіянами після втрати крейсера «Москва» на Зміїний засобів ППО

Новини Вінниці / У британській розвідці вказують на перекидання росіянами після втрати крейсера «Москва» на Зміїний засобів ППО

Після втрати крейсера «Москва» в квітні, російські сили, ймовірно, перекинули на острів Зміїний кілька засобів ППО, включаючи системи SA-15 і SA-22. Вони призначені для блокади Чорного моря.

Про це повідомляє Міноборони Великобританії в Twitter.

«Ймовірно, ця зброя призначена для протиповітряної оборони російських військових кораблів, що діють в районі острова Зміїний», - йдеться в повідомленні.

Активність Росії на острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя і перешкоджає відновленню морської торгівлі, в тому числі експорту українського зерна, вважають в британській розвідці.

Зазначимо, при посередництві Туреччини та ООН з РФ тривають переговори щодо вивезення українського зерна. Після їх початку росіяни піддала обстрілу зерновий термінал у Миколаєві. Схоже, Москва намагається знищити українську інфраструктуру, щоб вимагати експорт лише з портів, які перебувають під окупацією. Паралельно Росія вивезла до Сирії понад 40 тис т захопленого у південних регіонах українського зерна.

Олег Верлан

6 червня, 2022