У британській розвідці назвали причини прискореної ліквідації російських вертольотів на фронті

Новини Вінниці / У британській розвідці назвали причини прискореної ліквідації російських вертольотів на фронті

Російські окупанти не змогли домогтися переваги в повітрі, а артилерійські боєприпаси закінчуються. Вертольоти росіянами використовуються для підтримки піхоти на фронті та збиваються українськими ПЗРК. Фактично існуючи втрати вже близькі до критичної риски для ЗС РФ.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У зведенні розвідки оборонного відомства наголошується, що з моменту вторгнення в Україну було підтверджено не менше 23 втрат російських ударних гелікоптерів Ка-52 HOKUM. Це становить понад 25% парку ВКС Росії, що складається з 90 гелікоптерів такої моделі, і майже половину загальних втрат гелікоптерів Росії в Україні.

За даними британської розвідки, російські ударні Ка-52 постраждали від українських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК). При цьому Росії, як і раніше, не вдається підтримувати достатню перевагу в повітрі, щоб надійно здійснювати ефективну безпосередню авіаційну підтримку літаками поблизу лінії фронту, а її артилерійські боєприпаси закінчуються.

«Російське командування, ймовірно, все частіше вдається до ризикованих вильотів ударних вертольотів як одного з небагатьох доступних варіантів надання безпосередньої підтримки військам у бою», - вважають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, вчора 24 жовтня у Бериславському районі Херсонської області українські військові збили три російські ударні вертольоти Ка-52.

Олег Верлан

25 жовтня, 2022