У Брацлаві нетверезий зловмисник поцупив «Opel Kadett», на якому згодом врізався у ворота

Новини Вінниці / У Брацлаві нетверезий зловмисник поцупив «Opel Kadett», на якому згодом врізався у ворота

Учора 43-річний мешканець Брацлава раптом з'ясував, що серед білого дня зник його легковик «Opel Kadett». Автомобіль він залишив біля воріт свого будинку на вул. Шкільній.

Учора 43-річний мешканець Брацлава раптом з'ясував, що серед білого дня зник його легковик «Opel Kadett». Автомобіль він залишив біля воріт свого будинку на вул. Шкільній.

«Де мій німецький легковик, півгодини тому ж стояв ось на цьому місті. Невже хтось поцупив», – певно, такі думки вирували у голові господаря зниклого транспортного засобу.

Потерпілий одразу пішов у поліцію. За півгодини правоохоронці знайшли автомобіль, а також затримали підозрюваного у його викраденні – 47-річного місцевого жителя. Він розповів, що сісти за кермо чужої автівки його спокусили ключі, які її господар необачно залишив на передньому сидінні.

Як згодом з'ясувалося, підозрюваний ніколи не мав – ні автомобіля, а ні водійських прав. Утім, багато років мріяв сісти за кермо й з вітерцем прокататися. Нарешті, його мрія збулася, хоча й не повністю. Не впоравшись за кермом, неподалік від місця крадіжки спритник «протаранив» сусідські ворота й зупинився. За кермо він сяде не скоро...

Правоохоронці склали на нього три протоколи: за вчинення ДТП, за керування автівкою без водійських прав, а також за те, що перебував за кермом у нетверезому стані. Крім оплати чималих штрафів, цьому «автолюбителю» доведеться нести кримінальну відповідальність – за крадіжку автомобіля. Йому «світить» до 5 років ув'язнення.

До речі, саме такі угони автівок вважаються найбільш розповсюдженими. Не більше годинки катаються, а потім відкуповуються.

Юрій ЯРМОЩУК