У Бєлгородській області РФ завод обстріляли з улюбленішою зброї російських диверсантів

Новини Вінниці / У Бєлгородській області РФ завод обстріляли з улюбленішою зброї російських диверсантів

У російській Бєлгородській області обстріляли завод, який виготовляє спеціальні мостові конструкції. Удар був завданий з ручного протитанкового гранатомета. «Візитки Яроша» чи підпису Бандери поруч нібито не знайшли, але це не точно...

Про обстріл підприємства повідомила низка російських Telegram-каналів 5 травня. Стверджується, що інцидент стався ще вночі 3 травня, коли невідомі тричі вистрілили з РПГ-22 по території «Борисівського заводу мостових металоконструкцій імені В.А. Скляренка».

Внаслідок обстрілу було пошкоджено порожню ємність з-під палива, обсяг якої становить одну тисячу тонн. За попередніми даними, стрілянину вели з відстані близько 200 метрів. На місці обстрілів пізніше виявили три порожні тубуси від РПГ-22.

Протягом кількох тижнів в українських ЗМІ пишуть про високу ймовірність провокацій, які ФСБ РФ організує у прикордонних регіонах, аби звинуватити в них Україну та підвищити бажання росіян воювати.

У той же час тамтешні очільники від’їжджають у відпустки. Спочатку казали, що мер Бєлгорода Антон Іванов вирішив з родиною відпочити за кордоном, а тепер з'явилася інформація, що губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков із дружиною теж залишили Росію.

Радянський РПГ-22 неофіційно називають улюбленою зброєю російських диверсантів. Так, 29 березня 2017 року з цієї зброї обстріляли приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку. А 27 лютого 2022 року була затримана російська диверсійна група в Одесі. Серед наявної в неї озброєння були й РПГ-22.

Олег Верлан

5 травня, 2022