У Бершадській громаді на Вінниччині після поминального обіду люди з отруєнням потрапили до лікарні

Новини Вінниці / У Бершадській громаді на Вінниччині після поминального обіду люди з отруєнням потрапили до лікарні

До Бершадської райлікарні 16 серпня госпіталізували сімох людей, які перед цим відвідали поминальний обід у сільському кафе. Поліція розслідує обставини інциденту.

До Бершадської райлікарні 16 серпня госпіталізували сімох людей, які перед цим відвідали поминальний обід у сільському кафе. Поліція розслідує обставини інциденту.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, у всіх діагностовано харчове отруєння..  

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає штраф розміром від 17 000 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

«Постраждало 7 дорослих осіб, що перебували на поминальному обіді в селі Велика Киріївка, організованому по типу виїзної кухні СТ "Калина плюс", кафе "Поділля", місто Бершадь. Обід проводився в приміщенні недіючого кафе в селі Велика Киріївка.

Постраждалі протягом 16-17 серпня 2021 року були госпіталізовані в інфекційне відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування, діагноз при госпіталізації - "Гострий гастроентероколіт. Сальмонельоз?".

За фактом реєстрації спалаху спеціалістами Бершадського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з фахівцями Бершадського структурного підрозділу ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" проводиться епідеміологічне розслідування даного випадку, про результати буде повідомлено додатково», - вказують у ГУ Держпродспоживслужбі у Вінницькій області.

Макс Мельник

18 серпня, 2021