У Бершаді, що на Вінниччині, вирішили перестрахуватися і зачекати із відкриттям продовольчого ринку

Новини Вінниці / У Бершаді, що на Вінниччині, вирішили перестрахуватися і зачекати із відкриттям продовольчого ринку

В місті Бершадь, що на Вінниччині, вирішили зачекати  з відкриттям продовольчого ринку. На останньому засіданні комісії, створеної для протидії пандемії, очільниця Бершадського відділу Держпродспоживслужби  Наталя Губко перерахували 11 вимог, за виконання яких питання про відкриття продовольчого ринку буде поставлене на розгляд.

В місті Бершадь, що на Вінниччині, вирішили зачекати з відкриттям продовольчого ринку. На останньому засіданні комісії, створеної для протидії пандемії, очільниця Бершадського відділу Держпродспоживслужби Наталя Губко перерахували 11 вимог, за виконання яких питання про відкриття продовольчого ринку буде поставлене на розгляд.

Про це повідомляють сайт Бершадської РДА.

«Наталя Губко поінформувала про санітарно-гігієнічні вимоги, які мають бути забезпечені для відкриття ринку. Зокрема серед вимог роботи агропродовольчих ринків: наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів; допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора); проходження безконтактного температурного скринінгу; наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком; кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 кв. м торговельної площі; відстань між місцями продавців – не менше трьох метрів,  місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику)».

Затверджені умови також передбачають проведення:

- дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;

- відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;  

- забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися; ринки зобов’язуються дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативного усунення порушень», - йдеться в інформації.

Вимоги щодо відкриття продовольчих ринків однакові для всіх, але бершадчани вирішили перестрахуватися.

Зазначимо, що в районі із самого початку ситуацію взяли під контроль – одразу ізолювали людей, які повернулися із-за кордону, перевіряли, чи дійсно вони знаходяться в самоізоляції. Тож на 30 квітня 2020 в районі не було зареєстровано жодного випадку Covid-19.

Нагадаємо, що на Вінниччині з 30 травня почали свою роботу 16 агропромислових ринків, які отримали дозвіл Держпродспоживслужби на функціонування в умовах карантину.