У Байдена відреагували на мобілізацію та «ядерні» погрози Путіна

Новини Вінниці / У Байдена відреагували на мобілізацію та «ядерні» погрози Путіна

У Білому домі вважають, що оголошення мобілізації в Росії є ознакою того, що президент РФ Володимир Путін зазнає труднощів.

Прокоментував заяву Путіна щодо погроз застосування ядерної зброї, часткової мобілізації та призову 300 тисяч резервістів у Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. Його цитує CNN.

За словами Кірбі, та кількість людей, яку хочуть мобілізувати у РФ, є значною і вона майже вдвічі більша, ніж була задіяна Росією під час початку повномасштабного вторгнення в Україну.

«Це безперечно ознака того, що він (Путін - ред.) відчуває труднощі, і ми знаємо, що він зазнав десятків тисяч втрат. У нього жахливий бойовий дух, згуртованість підрозділів на полі бою, командування та управління досі не вирішені. Він має проблеми з дезертирством і змушує поранених повертатися в бій. Так що очевидно, що людські ресурси - це проблема для нього», - заявив Кірбі.

Також він наголосив, що США сприймають серйозно загрози лідера країни-агресора застосувати ядерну зброю і змінюватимуть свої плани відповідно до стратегічної позиції РФ.

Заява Кірбі доволі є стриманою. У Білому домі розуміють загрозу, але не планують відмовитися від підтримки України. Більш того, представник Вашингтону дав чітко зрозуміти, що Путін хоче врятувати своє обличчя та наголосив на труднощах росіян. Фактично у Штатах дають зрозуміти, що чекали подібних наслідків невдач окупантів в Україні. Отже політичні наслідки заяв Кремля зазнали фіаско, хоча Путін на них розраховував.

Олег Верлан

21 вересня, 2022