У 4,5 рази менше: Кабмін «обділив» громади Вінниччини із коштами на соціально-економічний розвиток

Новини Вінниці / У 4,5 рази менше: Кабмін «обділив» громади Вінниччини із коштами на соціально-економічний розвиток

Уряд у 4,5 рази зменшив запланований для Вінниччини обсяг субвенції на соціально-економічний розвиток територій, - порахували у Вінницькому регіональному відділенні Асоціації міст України. Там наголошують, що навіть після нещодавнього рішення Кабміну, яким частково розблоковано фінансування субвенції, область отримала лише 42,7 млн грн із запланованих 191,5 мільйонів.

Уряд у 4,5 рази зменшив запланований для Вінниччини обсяг субвенції на соціально-економічний розвиток територій - порахували у Вінницькому регіональному відділенні Асоціації міст України. Там наголошують, що навіть після нещодавнього рішення Кабміну, яким частково розблоковано фінансування субвенції, область отримала лише 42,7 млн грн із запланованих 191,5 мільйонів.

Асоціація міст України продовжує наполягати на розподіленні громадам усього обсягу цієї субвенції, як заплановано у Держбюджеті-2019.

«Внесення таких змін наприкінці бюджетного року є неприпустим! Адже, очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти - будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, обладнання медичних центрів, спортивно-ігрових комплексів та інше», - зазначає регіональний консультант з бюджетних питань АМУ Ігор Вернигор.

Сергій Маламура

6 грудня, 2019