У 41 бригаді розказали, як танкісти нищать ворожу техніку та вирішили «мишачу» проблему

Новини Вінниці / У 41 бригаді розказали, як танкісти нищать ворожу техніку та вирішили «мишачу» проблему

Вдень та вночі, у лютий мороз та сніг танкісти 41 ОМБр завдають нищівних ударів по окупантах.

Про це повідомляє 41 окрема механізована бригада.

«На Різдвяні та Новорічні свята ми знищили російську гаубицю та мінометну батарею, - розповідає військовослужбовець «Палач». – Плюс, ще успішно попрацювали по ворожим позиціям. Окупанти у перехоплених нами радіоперемовинах скромно згадували лише про декількох «легкопоранених», але з тих позицій довго йшов густий чорний дим. Горіли ж точно не поранені люди!

На нашому рахунку є й дві вантажівки із особовим складом. А нещодавно вранці накидали кілька десятків гарних подарунків «шторм-z». Так що ворог досі розгрібає там рештки своїх 200-их та рахує 300-х! Помстились окупантам за їхні новорічні удари по мирним мешканцям Києва, Харкова, Одеси, за загиблих українських жінок та дітей! Неподалік домівки одного з наших хлопців тоді вибухнули відразу чотири «шахеди». Таке не можна пробачати! Недаремно у мене позивний «Палач». Ми – усі тут кати для російських окупантів! І надійний захист для мирних українців!»

Завжди готові стати у бій танкісти «Дід» та «Вовк». «Дід» в юності служив строкову службу командиром танку у Німеччині. «Вовк» раніше не служив. У мирному житті працював трактористом, а нині вправний механік-водій.

«Наші танки надійні та потужні. Хоча вони й «ровесники» деяких наших хлопців. Взимку потребують більш ретельного догляду!» - кажуть «Дід» та «Вовк».

Бійці передають вітання своїм рідним й близьким.

«Мій старший син також захищає Україну. Підростають четверо онуків – двоє хлопців та дві дівчинки. Хлопці вже просять дідуся покатати на танку! Після Перемоги обов’язково покатаю» - усміхається «Дід».

У суворі морози хлопці гріються гарячим чаєм та міцною кавою. Спартанський побут танкістів прикрашають годівнички для птахів. Бійці діляться із птахами салом, яке отримали у подарунок від волонтерів.

А ще хлопців рятують від нашестя мишей їхні вірні пухнасті друзі.

«До нас прибилась перелякана вибухами вагітна кицька. Вона у нас оговталась від цього жахіття та згодом привела п’ять кошенят. Раніше ми за ніч ловили пастками десь зо 30 мишей. Антирекорд! А нині усіх мишей наче вітром здуло!» - розповідають хлопці.

Олег Верлан

4 лютого, 2024