Тимошенко у вінницькому аеропорту сказав, що треба пришвидшитись з реконструкцією злітно-посадкової смуги

Новини Вінниці / Тимошенко у вінницькому аеропорту сказав, що треба пришвидшитись з реконструкцією злітно-посадкової смуги

Темпами ремонтних робіт на злітно-посадковій смузі вінницькому летовищі залишився незадоволений заступник голови Офісу президенту Кирило Тимошенко. Він вважає, що будівельники працюють занадто повільно.

У межах робочої поїздки до Вінницької області заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко ознайомився з перебігом реконструкції аеродрому КП «Аеропорт Вінниця», що відбувається в межах програми Глави держави «Велике будівництво».

Нагадаємо, 2 листопада у Вінниці перебувають заступник керівника ОП К.Тимошенко та міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Оскільки з державного бюджету фінансуються роботи на летовищі, горсті не могли оминути об’єкт.  

Столичній делегації директор КП «Аеропорт «Вінниця» Володимир Ніценко розповів, що відбувається перший капремонт летовища за 40 років, обладнання та аеродромна інфраструктура дуже зношені. Проект реконструкції летовища, зокрема, включає відновлення злітно-посадкової смуги довжиною 2500 м і шириною 43 м, яку заплановано розширити до 45 м, рульової доріжки шириною 23 м та перону.

Як зазначив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, на початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті передбачили 604,27 млн гривень. На реконструкцію злітної смуги у 2021 році вже перераховано 135 млн.

За словами В.Ніценка, з вересня цього року було виконано низку підготовчих робіт, зокрема демонтовано старе покриття із залізобетонних плит, а на його місці проводиться влаштування покриття з армобетону. Здійснюється будівництво дренажної системи й системи водовідведення тощо. У планах – встановлення засобів посадки ІІ категорії ІКАО, метеообладнання, будівництво аварійно-рятувальної станції, облаштування огорожі аеродрому та патрульної дороги.

«У нас роботи розподілені на дві черги. У цьому році ми плануємо повністю завершити влаштування товщі бетону по всій довжині смуги й перону», – розповів директор КП «Аеропорт Вінниця».

Кирило Тимошенко акцентував увагу на необхідності пришвидшення темпів реконструкції злітно-посадкової смуги та завершення будівельних робіт уже влітку наступного року замість кінця 2022-го.

«Було б добре, щоб влітку можна було запустити аеропорт. Щоб у новий літній сезон вже літали літаки, – сказав заступник керівника Офісу Президента. - Якщо питання у фінансах, то давайте його вирішимо», – додав він.

Представники компанії, що виконує будівельні роботи, спочатку розраховували закінчити до кінця наступного року, проте заперечувати представнику центральної влади не стали, запевнивши, що техніки та людей достатньо, тож за належного фінансування проекту все буде виконано вчасно.

Кирило Тимошенко також поцікавився перебігом реконструкції терміналу летовища, у результаті якої пропускна здатність аеропорту буде збільшена до 500 осіб за годину. Нині завершується підготовка до виконання основних робіт, які також планують заверишити наступного року.

Макс Мельник

2 листопада, 2021