«Турнір чемпіонів»: Вінниця чотири дні буде інтелектуальною столицею України (ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Турнір чемпіонів»: Вінниця чотири дні буде інтелектуальною столицею України (ВІДЕО)

У вівторок, 30 квітня, у Вінницькій фізико-математичної гімназії № 17 стартує XXVІ Всеукраїнська комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики “Турнір чемпіонів”.

У вівторок, 30 квітня, у Вінницькій фізико-математичної гімназії № 17 стартує XXVІ  Всеукраїнська комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики “Турнір чемпіонів”.

До участі в олімпіаді запрошуються команди шкіл, ліцеїв та гімназій України, які показали найвищі результати на Всеукраїнських олімпіадах із цих трьох предметів.

Цьогоріч  на олімпіаді змагатиметься  17 команд, це – близько 120 учасників.

Ідея проведення «Турніру чемпіонів» належить Народному вчителю України Юрію Пасіхову. З перших років існування олімпіада проходить за сприяння  Олександра Домбровського, нині – народного депутата України, який  підтримав ініціативу педагога та допоміг вивести «Турнір» на загальноукраїнський рівень.

«Інтелект – це локомотив розвитку суспільства та країни. Нам потрібно  вирішити: що повинна зробити країна для того, щоб фантастично талановиті інтелектуальні діти мали можливість жити, творити і працювати в рідній Україні. Я думаю, це – завдання, яке стоїть перед усіма нами, і яке дає нам наснагу й оптимізм усвідомити те, що Україна може й повинна бути успішною. Принаймні, наш досвід успішного Турніру, рівень якого з кожним роком підвищується, говорить про те, що ми можемо бути успішними. Я переконаний, що  ці 26 років наших інвестицій  в інтелектуальний потенціал держави – не марна справа!» – каже Олександр Домбровський.

Змагання на олімпіаді – особисто-командні. В командах старшої групи – учні  10-11 класів. У рамках олімпіади також проходить змагання юніорів (8-9 класи).  «Турнір» відбувається як багатоборство: кожний учасник виконує завдання з математики, фізики та інформатики. Надзвичайно високий рівень забезпечується складом учасників, адже всі вони є переможцями 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад, хоча б із одного предмета багатоборства. В  «Турнірі» традиційно беруть участь кандидати до команд України, що змагатимуться на міжнародних олімпіадах. До складу журі входять відомі фахівці-предметники, члени журі 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад, науковці провідних вузів України, кращі вчителі.

За результатами олімпіади переможці традиційно нагороджуються цінними призами від голови опікунської ради «Турніру чемпіонів» Олександра Домбровського, Вінницької міської ради, Облдержадміністрації та спонсорів.  Урочисте закриття «Турніру» відбудеться 3-го травня. Подробиці – у відео:

Джерело: http://vinnitsaok.com.ua

admin

26 квітня, 2019