Цирк «Шекера» притягнули до суду за неналежні умови утримання тварин

Новини Вінниці / Цирк «Шекера» притягнули до суду за неналежні умови утримання тварин

Власникам пересувного цирку «Шекера» доведеться відповідати за неналежні умови утримання диких тварин. Це неподобство виявили в ході перевірки працівники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, які перед цим отримали повідомлення від відвідувачів цирку.

Власникам пересувного цирку «Шекера» доведеться відповідати за неналежні умови тримання диких тварин. Це неподобство виявили в ході перевірки працівники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, які перед цим отримали повідомлення від відвідувачів цирку.

Найбільше «діставалося» мавпам, єноту й пітону. Як виявилося, транспортували їх у клітках меншої площі, ніж має бути по закону.

Результати перевірки разом з протоколами працівники обласної екологічної інспекції передали до Вінницького міського суду, який має за скоєне притягнути до відповідальності власників пересувного «шапіто». Штраф, який світить власникам, покриється доходами від продажу квітків на кілька виступів трупи. На жаль, законодавство занадто поблажливе до таких правопорушників. 

Юрій ЯРМОЩУК

Антон Булгаков

7 листопада, 2017