ЦВК призначила на 22 грудня перші вибори у трьох нових ОТГ Вінниччини та додаткові в шести громадах (перелік громад)

Новини Вінниці / ЦВК призначила на 22 грудня перші вибори у трьох нових ОТГ Вінниччини та додаткові в шести громадах (перелік громад)

Центральна виборча комісія на своєму засіданні у п’ятницю, 11 жовтня, ухвалила постанову про призначення на 22 грудня перших місцевих виборів у 86 ОТГ України. Вибори депутатів та голів призначено і в трьох новостворених об’єднаних громадах Вінницької області.

Центральна виборча комісія на своєму засіданні у п’ятницю, 11 жовтня, ухвалила постанову про призначення на 22 грудня перших місцевих виборів у 86 ОТГ України. Вибори депутатів та голів призначено і в трьох новостворених об’єднаних громадах Вінницької області.  

Зокрема, голову та депутатів обиратимуть 22 грудня у Войнашівській сільській ОТГ Барського району, куди увійшли Войнашівська сільська рада (села Войнашівка, Заможне, Затоки, Каноницьке, Мирне, Міжлісся, Пляцина, селище Бар), Матейківська сільська рада (села Матейків, Мурашка, Павлівка, Трудолюбівка) та Митківська сільська рада (села Митки, Киянівка).

Вибори також призначено у Гавришівській сільській об’єднаній територіальній громаді Вінницького району (Гавришівська сільська рада (село Гавришівка), Великокрушлинецька сільська рада (село Великі Крушлинці), Малокрушлинецька сільська рада (село Малі Крушлинці), Стадницька сільська рада (село Стадниця).

Відбудуться перші вибори і в Махнівській сільській ОТГ Козятинського району (Махнівська сільська рада (села Махнівка, Марківці, Медведівка, Мшанець, селище Садове), Вовчинецька сільська рада (село Вовчинець), Переможнянська сільська рада (села Перемога, Немиринці).

Цією ж постановою ЦВК оголосила початок виборчого процесу у цих громадах з 2 листопада.

Іншою постановою ЦВК призначила додаткові вибори депутатів сільських, селищних рад у шести ОТГ Вінниччини від територіальних громад, що приєдналися до відповідних об’єднаних громад.

Так, у Вінницькому районі депутатів обиратимуть у Якушинецькій ОТГ – від Некрасівської сільської ради та у Вороновицькій ОТГ – від Гуменської сільської ради.

У Калинівському районі до Іванівської ОТГ обиратимуть депутатів від Жигалівської сільради.

У Козятинському районі додаткові вибори відбудуться у Глуховецькій ОТГ – там обиратимуть депутатів від приєднаних до ОТГ Бродецької селищної та Пузирківської сільської рад.

У Томашпільському районі пройдуть додаткові вибори у Вапнярській селищній ОТГ – від Височанської сільської ради, а також у Томашпільській селищній ОТГ – обиратимуть депутатів від приєднаної Вилянської громади.

Виборчий процес у цих громадах також стартує із 2 листопада.

Сергій Маламура

12 жовтня, 2019