ЦВК опрацювала понад 40% протоколів з Вінниччини: хто лідирує в області

Новини Вінниці / ЦВК опрацювала понад 40% протоколів з Вінниччини: хто лідирує в області

Понад 40% протоколів із виборчих комісій Вінниччини опрацювала ЦВК станом на 8 годину 1 квітня. Загалом по Україні цей показник становить 45,77%.

Понад 40% протоколів із виборчих комісій Вінниччини опрацювала ЦВК станом на 8 годину 1 квітня. Загалом по Україні цей показник становить 45,77%.

За цими даними, 22,09% голосів набирає Володимир Зеленський, 21,79% - Петро Порошенко, у Юлії Тимошенко 19,72% голосів.

10,19% виборців Вінниччини наразі віддали перевагу Олегу Ляшку, 7,44% проголосували за Ігоря Смешка, 5,59% - за Анатолія Гриценка. Юрія Бойка, за даними опрацьованих протоколів підтримує 4,33% виборців області, Олександра Вілкула – 2,46%. Результат Юрія Тимошенка на цей час – 1,23% голосів, Руслана Кошулинського – 1,03%. Решта кандидатів на Вінниччини, поки що, набирають менше 1% голосів виборців.

Наразі найактивніше передаються протоколи із 14-го виборчого округу області (опрацьовано 62,96%), менше чверті протоколів (24,29%) поки що передано із округу №15,

За словами голови Вінницького обласного відділення Комітету виборців України Владислава Теленя, уже всі дільничні виборчі комісії в області завершили підрахунок голосів та чекають своєї черги аби здати документи до окружкомів

«Процес голосування на Вінниччині тривав, на мій погляд, спокійно, у правовому полі. Порушення є, але вони не системні і не впливали на хід голосування», - зазначив Владислав Телень.

Великою проблемою нинішніх виборів, на думку Владислава Теленя, стала вкрай низька кваліфікація членів ДВК. Адже суб’єкти виборчого процесу в останні дні почали масово міняти керівний склад комісій.

«Ми навчали людей, але до дня голосування дійшло не більше 20% з тих, кого ми навчали. Мені здається, така нерозумна заміна керівного складу ДВК призводить до того, що у день голосування вибори проводять люди, які, в кращому випадку, побачили закон або іншу виборчу документацію, коли прийшли на вибори…», - підкреслив В.Телень.

Нагадаємо за попередніми даними ЦВК, на Вінниччині проголосувало трохи більше 65% виборців.