«Цунамі» в Оратові: депкорпус звільнив очільницю громади

Новини Вінниці / «Цунамі» в Оратові: депкорпус звільнив очільницю громади

Вчора, 29 червня, в Оратівській громаді стались доволі непересічні події. З посади звільнено голову селищної ради Галину Лошак.

«Мене сьогодні звільнено з посади! Я йду, щоб повернутись!», - написала у соцмережі Галина Лошак.

Виконуючою обов’язки голови селищної ради буде секретарка органу Леся Ларіонова. До наступної сесії… Потім депутати вирішуватимуть, як вчинити далі.

У громаді обурюються тим, що тепер прихильниця УПЦ МП, а родина Ларіонової не приховує свого позитивного ставлення до Московського патріархату, опинеться на чолі Оратівщини.

Г.Лошак обіцяє звертатися до суду. Зазначимо, що на місцевих виборах вона балотувалась як самовисуванка, але не приховувала підтримку «Європейської солідарності».

На сайті Оратівської селищної ради оприлюднили рішення «Про звіт Оратівського селищного голови про роботу виконавчого органу», який визнано незадовільним. Серед вказаних недоліків зауважують, що очільниця громади не вжила заходів або не проконтролювала:

  • забезпечення належного фінансування підготовки до навчального процесу 2023-2024 років, ремонтів приміщень шкіл, садочків, укриттів та транспортних засобів.
  • не забезпечено пацієнтів "Оратівської лікарні планового лікування" безкоштовними ліками відповідно до Національного переліку лікарських засобів за укладеними договорами з НСЗУ.
  • не вжито заходів щодо належного фінансування комунального підприємства «Оратівкомунсервіс» "щоб підприємство ефективно працювало не лише в смт.Оратів, а й в селах територіальної громади". 
  • не забезпечено реалізацію принципів об’єктивності, достовірності інформації, компетентності, гарантування права кожного громадянина на доступ до інформації, вільне висловлення своїх поглядів та думок в діяльності «Оратівської редакції радіомовлення».

Про причини звільнення детально Галина Лошак розповіла вже сьогодні, 30 червня. Це звичайні місцеві чвари між різними «групами впливу». Вона зізналась, що свого часу обирала, яку з таких «груп» залучити до союзників. Одну обрала. І саме ця потім стала працювати проти… звісно, всі групи мають певне політичне забарвлення, але, як показує досвід, на рівні громади партійні кольори – скоріше данина вимогам закону. Чвари виникають через розподіл повноважень, «хлібних» посад і коштів. Але те, що відбулось, справді можна назвати «цунамі» в Оратові.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02eGt422NtfZ5dR3dQ9M9XfXxNfdwzp9Vtoqfpf749XPgSx4QunSBHhXW1NLYMK7fkl&id=100023443455518