Ціни на продукти в магазинах Вінниці моніторяться і контролюються

Новини Вінниці / Ціни на продукти в магазинах Вінниці моніторяться і контролюються

У всіх магазинах Вінницької громади ціни на продукти першої необхідності контрольовані. Інформація з соціальних мереж, що вони виросли подекуди в рази, – фейкова. У департаменті адміністративних послуг міської ради зазначають, що продуктові магазини у Вінниці працювали і будуть працювати. І ціни на продукти та товари першої необхідності ніхто не дозволить піднімати.

«Була проведена робота з власниками найбільших торгових мереж і магазинів. Ми звернулись до їх керівників щодо недопущення підвищення цін на продукти, зважаючи на ситуацію. Бо під час війни це нічим не краще за звичайне мародерство. Дійсно, було кілька випадків за ці дні, коли ціни на товари першої необхідності у місті необґрунтовано піднімали. До нас звернулись вінничани, ми одразу відреагували, поговорили з бізнесом і пояснили, що спекуляції не допустимо», - розповідає директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

 У соцмережах поширюють інформацію, що ціни на харчі в деяких великих мережах зросли на 200-400%, але це фейк.

«Дійсно, ціни могли трохи підняти, але точно не в рази. Тут варто зрозуміти, що в теперішній ситуації змінилась логістика доставки товарів, зросли ціни на пальне та в деяких випадках змінилась відпускна ціна від виробника. Підприємці не зможуть працювати у збиток, їм тоді простіше взагалі закритись», - пояснює посадовиця.

Ірина Копчук додає, що продуктами харчування наразі місто в повній мірі забезпечене, тож вінничанам не варто панікувати через це та хвилюватись.

Іноді спостерігаються черги за крупами, приміром. І переважно ранком. З обіду товар можна купити вільно. NaПарижі пересвідчився у цьому. Тому порада – йдіть за покупками після 12.00.

Олеся Рудницька

2 березня, 2022