«Це дезінформація». У Китаї почали заперечувати запит на військову допомогу Росії

Новини Вінниці / «Це дезінформація». У Китаї почали заперечувати запит на військову допомогу Росії

Великий човен товариша Сі повільно, але розвертається від «північних берегів». У світових та українських ЗМІ розігнати тему звернення Москви до Пекіну за військовою допомогою для війни з Україною. Прорахувавши усі ризики, Китай обрав ту позицію, яка саме для нього є найзручнішою.

Російська Федерація не направляла Китаю запит на військову допомогу. Поширені в американських ЗМІ відомості є дезінформацією. Про це повідомляє Global Times з посиланням на офіційну позицію КНР.

Як заявив речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь, Вашингтон поширює дезінформацію проти Пекіна з українського питання. За його словами, китайська сторона відіграє конструктивну роль у просуванні мирних переговорів.

Він також заявив, що Китай виступає проти будь-яких односторонніх санкцій з боку США і захищатиме права та інтереси китайських фірм і приватних осіб.

Нагадаємо, від початку війни ставлення до неї з боку Пекіну змінилося. Спочатку в МЗС КНР заявили, що справа Росії проводити «спецоперації». Потім почали казати про російське «вторгнення». А коли у Штатах попередили про санкції у разі військової допомоги 3-ої армії світу (китайської) 2-ій армії світу (російській) у війні з 22-ою (українською), Китай вирішив, принаймні офіційно, не втручатися. І, звісно, не підставляти Москву, підтвердивши прохання. Очільник КНР Сі Цзіньпін чудово розуміє переваги та недоліки нейтралітету.    

На фото: президент Сі

Олег Верлан

14 березня, 2022