Триває найпотужніша у квітні триденна магнітна буря

Новини Вінниці / Триває найпотужніша у квітні триденна магнітна буря

У часи війни з Росією переважна більшість українців періодично відчувають втому, апатію, зневіру, злість. Відчувати такі емоції впродовж тривалого часу вкрай спустошливо для людини, а якщо на це ще накладуться чергові магнітні бурі, самопочуття буде поганим. За даними вчених, у цьому місяці найбільш потужна магнітна буря припадає саме на 1-2 квітня. Розпочалась вона ще 31 березня.

Перші дні місяця відзначаються дводенною магнітною бурею. Потім невеликі коливання очікуються 7 і 17 квітня. 18 квітня - несильна магнітна буря, 20 квітня - підвищена сонячна активність.

Загалом перші 10 днів місяця будуть неспритливими для метеочутливих людей через надмірну сонячну активність.

Нагадаємо, магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

У ці дні фахівці радять вести здоровий спосіб життя: багато ходити пішки, правильно харчуватися, достатньо часу приділяти сну і відпочинку. Важливо пити багато води, трав'яного чаю, мінімум кави. Спробувати відмовитися від алкоголю.

Варто уникати стресів (звісно, це звучить дивно в умовах війни з РФ, але слід спробувати, адже мова йде про здоров'я).

Олеся Рудницька

1 квітня, 2022