Тримання під вартою або 168 тисяч грн застави: у Вінниці суд обрав запобіжний захід підозрюваному у «мінуванні» відділку поліції

Новини Вінниці / Тримання під вартою або 168 тисяч грн застави: у Вінниці суд обрав запобіжний захід підозрюваному у «мінуванні» відділку поліції

Вінницький міський суд 8 січня обрав запобіжний захід 45-річному чоловікові, якому інкримінують неправдиве повідомлення про замінування відділення поліції по вул. Пирогова. За інформацією пресслужби суду, затриманого на 60 діб взяли під варту з можливістю внесення застави у сумі 168 160 гривень.

Вінницький міський суд 8 січня обрав запобіжний захід 45-річному чоловікові, якому інкримінують неправдиве повідомлення про замінування відділення поліції по вул. Пирогова. За інформацією пресслужби суду, затриманого на 60 діб взяли під варту з можливістю внесення застави у сумі 168 160 гривень.

Як повідомляв NаПарижі, ввечері 5 січня до вінницьких правоохоронців надійшла інформація про намір нібито закласти у відділі поліції вибухівку. Приміщення по вулиці Пирогова перевірили, небезпечних предметів фахівці не виявили, а трохи згодом поліція затримала «жартівника».  

Адвокат затриманого просив суд не брати чоловіка під варту. Мовляв, досить з нього й нічного домашнього арешту. Погоджувався на це і сам підозрюваний.

«Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, вислухавши думки підозрюваного, адвоката, слідчого, прокурора та за результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, з можливістю внесення застави у розмірі 168160 гривень (80 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб). У разі внесення застави, чоловік зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені ч.5 ст.194 КПК України», - повідомляє пресслужба суду.

Наразі тривають слідчі дії.