Тричі за два дні: на Вінниччині почастішали спроби підкупу патрульних водіями, які досі святкують

Новини Вінниці / Тричі за два дні: на Вінниччині почастішали спроби підкупу патрульних водіями, які досі святкують

Спроби підкупу патрульних стали фіксуватись частіше. Так, за порушення Правил дорожнього руху 3 січня працівники поліції зупинили у Вінницькому та Жмеринському водіїв, які намагались за хабар поїхати «з миром».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у 40-річного жителя м. Іллінці, який керував легковиком Volkswagen, поліцейські помітили ознаки наркотичного сп’яніння. Від пропозиції пройти медичний огляд у лікарні він відмовився. В ході документування адмінправопорушення, чоловік почав пропонувати інспекторам 5 000 гривень за не складання протоколу.

У місті Шаргород 42-річний керманич автомобіля ВАЗ, який теж відмовився проходити освідування, залишив в службовому автомобілі 200 доларів США, для того, щоб інспектори «порвали» протокол та не поміщали його автомобіль на арештмайданчик.

На обох водіїв складення адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Їх автомобілі затримані, вони поміщені на арештмайданчики.

За фактами пропозицій та надання працівникам поліції неправомірної вигоди, відкриті провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення передбачено до 4 років позбавлення волі.

У селі Куманівці Хмільницького району 2 січня інспектори групи реагування патрульної поліції при спілкуванні з 36-річним водієм автомобіля Opel виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Також поліцейські встановили, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами за аналогічне порушення.

Результат освідування керманича показав наявність в його організмі 1,9 проміле алкоголю. Під час документування порушення, водій почав вмовляти поліцейських «вирішити питання на місці» та запропонував їм неправомірну вигоду в розмірі 15 000 гривень.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група Хмільницького районного відділу поліції.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди працівникам поліції відкрите провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відносно водія також складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Автомобіль порушника поміщений на арешмайданчик.

Макс Мельник

4 січня, 2024