Три бренди, «народжені» на Вінниччині, увійшли в сотню найдорожчих

Новини Вінниці / Три бренди, «народжені» на Вінниччині, увійшли в сотню найдорожчих

Три бренди, «народжені» на Вінниччині, увійшли в сотню найдорожчих торгових марок України, підприємства та представництва ще трьох знаходяться на теренах Вінницької області та Вінниці.

Три бренди, «народжені» на Вінниччині, увійшли в сотню найдорожчих торгових марок України, підприємства та представництва ще трьох знаходяться на теренах Вінницької області та Вінниці.

Експерти MPP Consulting представили топ-100 найдорожчих національних торгових брендів. Про це повідомляє «Новое Время». Сумарна вартість цієї сотні складає майже $6 мільярдів.

Серед них є три бренди, батьківщиною яких можна вважати Вінниччну. Компанії Neniroff, Roshen та Тульчинка добре знають не лише в Україні, але й за її межами. Зазначимо, що загальна вартість цих трьох брендів складає $ 426,6 млн.

Найдорожчим «вінницьким» брендом є Roshen, компанія посідає 3 місце в списку найдорожчих, далі на 8 знаходиться Neniroff, Тульчинка займає «почесне» 51 місце.

Зазначимо, що усі вінницькі бренди продемонстрували негативну динаміку. Найбільший "мінус" теж у Roshenа. Вартість копорації впала на 24,8% у порівнянні з 2017 роком, у Neniroff (-23,1%), у Тульчинка (-14,6%).

Так що висновки робіть самі...

До сотні найдорожчих увійшли також кілька брендів, підприємства яких знаходяться на території Вінницької області. Мова йде про торгову марку «Наша Ряба» (11 місце), яка належить Миронівському хлібопродукту. МХП на Вінниччині збудував птахофабрику та комплекс інших об'єктів, тож бренд можна частково вважати "нашим". Зазначимо, що «Наша Ряба» продемонструвала позитивну динаміку на рівні майже 16%.

Також на другому місці в списку знаходиться «Нова Пошта», бренд логістичної кампанії має капіталізацію $285 млн, і демонструє нечуване зростання – 30%.

Наприкінці списку є ще один дорогий паливний бренд. Компаня UPG, яка знаходиться на 97 місці рейтингу, має чимало заправок на Вінниччині.

До речі, маркетологи зазначають, що бренд – це емоційна надбудова над продуктом або сервісом, тобто купуючи брендові товари, ви скоріше сплачуєте за гарний настрій, відчуття впевненості та переваги та впевненості.  

Марина Карабай

25 листопада, 2019