Трьох "квартирників-гастролерів" з Вінниці затримали правоохоронці на Хмельниччині

Новини Вінниці / Трьох "квартирників-гастролерів" з Вінниці затримали правоохоронці на Хмельниччині

Групу квартирників-гастролерів із Вінниці затримали правоохоронці в Новоушицькому районі на Хмельниччині. Як повідомляють у поліції Хмельницької області, вінничан впіймали, коли вони після крадіжки поверталися додому.

Групу квартирників-гастролерів із Вінниці затримали правоохоронці в Новоушицькому районі на Хмельниччині. Як повідомляють у поліції Хмельницької області, вінничан впіймали, коли вони після крадіжки поверталися додому.   

17 лютого близько 16:00 години на лінію «102» надійшло повідомлення від 39-річної жительки міста Городок про те, що невідомі проникли до її квартири і викрали ювелірні вироби на загальну суму близько 70 тисяч гривень.

Правоохоронці, які виїхали на місце події, опитали сусідів та усіх можливих свідків події, переглянули камери відеонагляду, розташовані неподалік, і встановили, що зловмисників орієнтовно троє і пересуваються вони на автомобілі «Фольксваген Пассат» кольору «металік».

Орієнтування на авто розіслали усім черговим нарядам поліції. Зловмисники якраз поверталися на Вінничину через колишній Новоушицький район. Там їх почали переслідувати патрульні.

На вимоги поліцейських про зупинку вінничани не реагували, а потім взагалі залишили автівку на узбіччі і почали в тікати полями. Двох поліцейські затримали одразу, а третього — трохи згодом в покинутій сільській хаті.

У чоловіків правоохоронці вилучили викрадені речі, набір відмичок, телефони тощо. Автомобіль помістили на арештмайданчик.

Зловмисниками виявились троє мешканців Вінниці. Усі вони раніше притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини, нанесення тілесних ушкоджень, злочини, пов’язані з  наркотиками. Злодії-гастролери відчиняли двері шляхом підбору ключа або за допомогою відмичок. Двоє «працювали» на об’єкті, а третій залишався на вулиці і слідкував за ситуацією.

Наразі чоловіки перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм уже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють їх на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Сергій Маламура

19 лютого, 2021