Третій чоловік Ольги Богомолець подарував Вінницькому краєзнавчому музею унікальну колекцію, яка презентує «Добу Великого переселення народів»

Новини Вінниці / Третій чоловік Ольги Богомолець подарував Вінницькому краєзнавчому музею унікальну колекцію, яка презентує «Добу Великого переселення народів»

Український колекціонер, реконструктор , підприємець та меценат Олексій Шереметьєв подарував Вінницькому обласному краєзнавчому музею унікальну і дорогоцінну колекцію - скарб 5 ст. н. е. яка презентує «Добу великого переселення народів».

Український колекціонер, реконструктор, підприємець та меценат Олексій Шереметьєв подарував Вінницькому обласному краєзнавчому музею унікальну і дорогоцінну колекцію - скарб 5 ст. н. е., який презентує «Добу Великого переселення народів».

Експозицію, яка поповнить зал археології музею, столичний колекціонер передав в рамках проекту «Подаруй музею експонат» з нагоди 100-річчя музею.

Скарб походить із Барського району Вінницької області і був придбаний Олексієм Шереметьєвим у невідомої особи через інтернет-аукціон у 2011 році.

«Подарований скарб налічує 30 предметів, серед них гарнітура кінської збруї та аксесуари в норманському стилі. Всі предмети виготовлені зі срібла, позолочені, деякі декоровані червленням, вражаючим карбуванням та штампуванням. Дана колекція є надзвичайно важливою та унікальною не тільки завдяки дорогоцінним металам з яких виготовлені предмети та неповторній оздобі, а й тому, що датована 5 ст. н. е. і презентує «Добу Великого переселення народів», один з найбільш динамічних та неспокійних періодів історії, що мав наслідки для всього європейського простору», - йдеться на сторінці Вінницького обласного краєзнавчого музею у Facebook.

Нагадаємо, Олексій Шереметьєв  — український підприємець, колекціонер, меценат, реконструктор. Колишній чоловік нардепа та громадської діячки Ольги Богомолець. У Севастополі на Михайлівській батареї він відкрив «Музей сім'ї Шереметьєвих». Реконструктор Альмінської битви, битви під Балаклавою. Разом з братом зібрав найбільшу у світі коллекцію з історії Кримської війни.