Торги відмінили: у Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо "порятунку" особняка Длуголенцького

Новини Вінниці / Торги відмінили: у Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо "порятунку" особняка Длуголенцького

У Вінницькій міськраді офіційно відповіли на петицію Леоніда Марущака щодо "порятунку від знищення" особняка Любомира Длуголенцького.

У Вінницькій міськраді офіційно відповіли на петицію Леоніда Марущака щодо "порятунку від знищення" особняка Любомира Длуголенцького.

Нагадаємо, вінничани зібрали необхідних 350 підписів під петицією «Врятувати «Особняк Любомира Длуголенцького» від знищення в ході майбутніх «ремонтно-реставраційних» робіт».

Занепокоєння в автора звернення викликала певна інформація замовника робіт, яка, на думку чоловіка, має «загрози для будівлі», адже роботи «означені як реставрація, а по факту відбудеться реконструкція чи перебудова, з непередбачуваними наслідками».

"На даний час закупівлю згідно з предметом закупівлі, код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» – 71320000-7 – Послуги з інженерного проектування, відмінено з підстави, що передбачена згідно з ч. 19 ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме: неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель", - заспокоїли вінничан у міській раді.

А щодо пропозицій "провести відкритий (унікальний для Вінниці) пам’ятко-охоронний конкурс для розробки цілісного проекту повної реставрації пам'ятки та організувати "експертні та громадські слухання щодо напрацювань, які ляжуть в основу фінального технічного завдання для Проектно-кошторисної документації (ПКД)", то у міськраді зазначають, що такий конкурс та слухання не передбачені чинним законодавством.

"Визначення виконавця ПКД, який також здійснює технічний та авторський нагляд за веденням реставрації, відбувається за результатом тендерної закупівлі", - йдеться у відповіді, підписаній заступником міського голови Сергієм Матусяком.

Як повідомляв NаПарижі, у середині березня на сайті Вінницької міськради було опубліковано проєкт рішення щодо надання дозволу дитячій художній школі почати проєктування, необхідне для реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк капітана Длуголенцького», розташованої по вул. Магістратській, 66.

Сергій Маламура

12 квітня, 2021