Топ цікавих фактів про Інтернет, про які ви ще не знали

Новини Вінниці / Топ цікавих фактів про Інтернет, про які ви ще не знали

Інтернет за три десятки років повністю змінив життя суспільства, навчивши працювати, спілкуватися, отримувати інформацію, розважатися онлайн. Швидко підключити Інтернет сьогодні може кожен бажаючий, а його вартість давно стала доступною.

Інтернет за три десятки років повністю змінив життя суспільства, навчивши працювати, спілкуватися, отримувати інформацію, розважатися онлайн. Швидко підключити Інтернет сьогодні може кожен бажаючий, а його вартість давно стала доступною.

Користуючись щодня перевагами та можливостями Всесвітньої мережі, більшість з нас знає про неї дуже мало. Інтернет-провайдер ЕВЕРЕСТ™ у Вінниці пропонує познайомитися з цікавими фактами про Інтернет.

Роком народження технології Всесвітньої мережі (World Wide Web, www) вважається 1989. Британський фізик та інженер Тім Бернерс-Лі вперше оприлюднив ідеї про створення технології Всесвітньої мережі (www, World Wide Web).

Дізнайтеся, скільки днів виповнилося Інтернету на сайті howoldistheinter.net. Сервіс також розповість про основні події в історії Інтернету і порахує ваш вік на момент його появи.

Перший інтернет-сервер і web-сайт з'явилися у 1991 році. Розробники розповідали на сайті про технологію WWW та давали інструкцію, як переглядати документи. Проста сторінка з текстом видається сьогоднішнім користувачам Інтернету дуже примітивною, хоча на момент появи вона стала справжнім проривом. Наступного року кількість веб-сайтів збільшилася до 10. Популярність Інтернету почала стрімко зростати і у 1995 році мережу вже було важко назвати любительською. До речі, досі існує копія першого сайту — info.cern.ch.

Браузер з графічним оформленням NSCA Mosaic з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом був представлений у 1993 році. Завдяки зручності і простоті використання він був дуже популярним і згодом став основою для нової версії браузера Netscape Navigator. До речі, перші версії Netscape були платними.

Безкоштовний браузер Internet Explorer, вбудований у Windows 95, компанія Microsoft презентувала у 1995 році. Вже у 2003 році майже 97% користувачів віддавали перевагу саме Internet Explorer.

Біля 1,9 мільярда сайтів налічується в Інтернеті на сьогодні. Їх кількість постійно коливається: з'являються нові, деякі деактивуються чи припарковуються в очікуванні нового власника. Ви можете самостійно слідкувати за статистикою на ресурсі www.internetlivestats.com. Сервіс пропонує й інші цікаві дані про кількість користувачів Інтернету у світі, число щоденних пошукових запитів у Google, завантажених фото, відправлених листів, про об'єм використаного інтернет-трафіку тощо.

Найпопулярнішою мовою в Інтернеті залишається англійська — понад чверть користувачів у світі. Друге місце посідає китайська мова, що не дивно, адже Китай серед світових лідерів по кількості користувачів інтернет-мережі. Біля 20% всіх сайтів — це проекти китайською мовою.

Перший рекламний банер було створено у 1994 році на сайті першого комерційного онлайн-видання HotWired.

Станом на січень 2021 року у світі налічувалося 4,66 млрд користувачів Інтернету, що складало майже 60% всього населення планети.

Найбільше користувачів інтернет-мережі мешкають у Китаї та Індії — понад 2,5 млрд. Понад 700 млн інтернет-користувачів — це європейці.

Натомість найвищий рівень проникнення Інтернету все ж у Європі. Станом на січень 2021 року доступ до інтернет-мережі у Північній Європі мали 96% населення, у Західній — 93%. У той час як у Східній Азії рівень проникнення складає всього 68%. Останнє місце у світі займає Північна Корея, де населення практично немає доступу до Всесвітньої мережі.

Позначку у перших 50 мільйонів користувачів Інтернет подолав всього за чотири роки. Для порівняння: радіо отримало таку кількість слухачів через 38 років після появи, а телебачення через 13.

Середньостатистичний користувач щодня проводить в інтернет-мережі близько 7 годин — майже повноцінний робочий день. Тобто за рік ми витрачаємо на Інтернет понад 100 днів  При цьому час, проведений онлайн, постійно збільшується.

Можна лише здогадуватися, чим здивує Інтернет своїх користувачів найближчим часом. Адже він розвивається набагато швидше, ніж можна собі уявити. Не виключено, що ми станемо свідками нової технічної революції.

Ваш провайдер Інтернету і кабельного телебачення, ЕВЕРЕСТ™ everest24.com.ua

admin

20 травня, 2021