Тюльпан – символ весни, надії, квітка Перемоги: у Вінниці анонсують фестиваль тюльпанів

Новини Вінниці / Тюльпан – символ весни, надії, квітка Перемоги: у Вінниці анонсують фестиваль тюльпанів

У листопаді 2023 року у сквері, поблизу вулиці Київської, висаджено 12 тисяч тюльпанів п’яти сортів. Це «перші ластівки» майбутнього фестивалю тюльпанів, який відбуватиметься у Вінниці з 20 квітня по 20 травня після Перемоги України над ненависним ворогом.

«До речі, вперше фестиваль тюльпанів у Вінниці було започатковано з командою однодумців у 2020 році. Тоді, у Центральному парку імені Миколи Леонтовича, вперше «забриніли» різнобарвні та яскраві тюльпанові «річки». На тлі епідемії коронавірусу вони додавали оптимізму і впевненості не тільки вінничанам, а й гостям нашого міста.», - зазначає Ігор Любовський - співзасновник Благодійного фонду і фестивалю атракціонів «Колесо підтримки».

Він переконаний, що таку традицію варто зберігати та розвивати.

«Дуже сподіваємось, що містяни підхоплять ініціативу, надихнуться, на залучення приватних та комунальних підприємств, ОСББ, переселенців до ідеї висаджування цибулин тюльпанів, а також саджанців магнолій. Місця вистачить усім бажаючим. Разом ми здатні перетворити Вінницю на квітуче місто, а тюльпани та магнолії стануть черговим магнітом для туристів», - запевняє І.Любовський.

Можливо, квіти та дерева не на часі?

«Першими, з ким я радився перед втіленням ідеї з фестивалем тюльпанів, були бійці, які захищають нашу свободу та незалежність на півдні та сході. Ми постійно збираємо для них усе необхідне, купуємо автівки тощо, адже допомога ЗСУ завжди була і є пріоритетом для нас. Військові схвалили ініціативу, надихнули мене на її впровадження, а міська рада в особі Сергія Моргунова підтримала та виділила місця під нові алеї», - пояснює автор ідеї.

Між іншим, жодної бюджетної копійки ініціатива не вимагає. Але з часом  Вінниця перетвориться на чудове «місто-сад магнолій та тюльпанів»! Квіткове різнобарв’я гарантуватиме гарний настрій, позитивні емоції та ендорфіни на додачу. А військовим, які проходитимуть лікування та реабілітацію у місті, фестиваль тюльпанів наддасть упевненість у завтрашньому дні і якнайшвидшій Перемозі.

«Правду кажуть – краса спасе світ!!! Адже тюльпан особлива квітка – вона є символом весни, любові та миру, зв’язком з Великоднем, відродженням, відновленням та довгоочікуваною Перемогою. Разом ми сила! Разом до Перемоги!!!», - підкреслює Ігор Любовський.

Олеся Рудницька

5 грудня, 2023