Тільки звільнились з в’язниці. У Вінниці за підозрою у пограбування затримали двох рецидивістів

Новини Вінниці / Тільки звільнились з в’язниці. У Вінниці за підозрою у пограбування затримали двох рецидивістів

Вінницькі правоохоронці 23 березня затримали двох нетверезих чоловіків, які на залізничному вокзалі в обласному центрі пограбували мешканця Закарпаття. Застосувавши фізичну силу, нападники відібрали у потерпілого телефон та гроші.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до працівників поліції, які несли службу по забезпеченню правопорядку на території залізничного вокзалу звернувся по допомогу 38–річний закарпатець. Він розповів про напад двох чоловіків. Невідомі, застосувавши фізичну силу, відібрали у нього мобільний телефон та 400 гривень.

Потерпілий вказав поліцейським прикмети нападників. Під час відпрацювання території, де стався злочин, грабіжників затримали. Ними виявились 36–річний киянин та 35–річний мешканець Вінниччини.

Як з’ясувалось, підозрювані вже мають судимості та кілька днів тому звільнилися з місць позбавлення волі. На момент вчинення злочину зловмисники перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Підозрювані затримані у процесуальному порядку та знаходяться  в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 186 КК України (грабіж). За таке правопорушення передбачено до 10 років ув’язнення. Слідство готує матеріали для  оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

24 березня, 2022