Терор Харкова: у британській розвідці пояснили сенс щоденних обстрілів росіянами міста

Новини Вінниці / Терор Харкова: у британській розвідці пояснили сенс щоденних обстрілів росіянами міста

Російські війська щодня обстрілюють Харків для утримання на цьому напрямі українських військ. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Зазначимо, сьогодні у Харкові День жалоби. З 24 лютого місто щодня обстрілюють з різних систем озброєння, щодня гинуть люди, у руїнах цілі житлові масиви…

Окремою чорною датою стало 17-18 серпня, коли росіяни «Іскандерами» влучили у житлові будинки у Салтівському та Слобідському районах. У гуртожитку, розташованому неподалік пр. Ландау, загинуло 15 людей, ще 20 отримали поранення. Переважно там проживали люди з порушеннями слуху. В іншому будинку загинуло четверо, 22 поранено.

«Незважаючи на те, що лінія фронту в цьому секторі мало зрушила з травня, друге місто України було під одним із найпослідовніших обстрілів з початку вторгнення, коли російські сили, ймовірно, мали на меті досягти околиць за 24 години», - зазначили У британській розвідці.

Також у відомстві уточнили, що Харків, розташований майже за 15 км від російської лінії фронту, постраждав, оскільки залишається в радіусі дії більшості видів російської артилерії.

«Російські війська порівняно незначно утримують харківський напрямок, але продовжують проводити локальні рейди та обстріли українських сил. Ймовірно, вони намагаються змусити Україну утримувати значні сили на цьому фронті, щоб запобігти їх використанню як сили для контратаки в іншому місці», - вважають британці.

Додамо, останнім часом Харків обстрілюють з Бєлгородської області РФ. Кілька десятків кілометрів ракети пролітають за лічені хвилини, тому попередити містян не вдається.

Олег Верлан

19 серпня, 2022