Теплицю із коноплею та "лівий" спирт знайшли правоохоронці на території колишньої ферми на Вінниччині (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Теплицю із коноплею та "лівий" спирт знайшли правоохоронці на території колишньої ферми на Вінниччині (ФОТО, ВІДЕО)

На території Барської громади на Вінниччині сьогодні правоохоронці провели спецоперацію, у ході якої викрили теплицю, де досить дбайливо вирощували коноплю, та склад із "лівим" спиртом.

На території Барської громади на Вінниччині сьогодні правоохоронці провели спецоперацію, у ході якої викрили теплицю, де досить дбайливо вирощували коноплю, та склад із "лівим" спиртом.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 18 лютого на території колишньої ферми поліцейські спільно зі співробітниками прокуратури та ДФС в області провели санкціонований обшук.  

За словами начальника відділення поліції №1 Жмеринського районного відділення поліції Сергія Петлика, в одному з ангарів правоохоронці виявили теплицю, де вирощувались коноплі.

При цьому у теплиці зловмисники створили усі необхідні умов: відповідний мікроклімат, підключили лампи денного світла, влаштували додатковий обігрів, систему поливу та вентиляцію.

Поліцейські зараз проводять розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до незаконного вирощування заборонених рослин. 

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів), за що передбачено до 8 років позбавлення волі.

У Вінницькій обласній прокуратурі повідомляють, що загалом вилучено майже 200 кущів коноплі.

Окрім того, як зазначають у пресслужбі обласної прокуратури, у суміжному приміщенні було виявлено близько 2,6 тисячі літрів спиртовмісної рідини сумнівного походження.

"Триває слідство, вживаються заходи щодо арешту вилученого майна, призначення судово-хімічної експертизи, встановлення причетних осіб", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Новини Вінниці / Теплицю із коноплею та "лівий" спирт знайшли правоохоронці на території колишньої ферми на Вінниччині (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Теплицю із коноплею та "лівий" спирт знайшли правоохоронці на території колишньої ферми на Вінниччині (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Теплицю із коноплею та "лівий" спирт знайшли правоохоронці на території колишньої ферми на Вінниччині (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Теплицю із коноплею та "лівий" спирт знайшли правоохоронці на території колишньої ферми на Вінниччині (ФОТО, ВІДЕО)