Ситуація з «Долина Плюс»: з Вінниці зникають популярні автомати питної води, а кожна зі сторін має свій погляд на причини

Новини Вінниці / Ситуація з «Долина Плюс»: з Вінниці зникають популярні автомати питної води, а кожна зі сторін має свій погляд на причини

Протягом кількох днів у Вінниці триває демонтаж автоматів питної води компанії «Долина Плюс». Навіть ті апарати, які не вивезли, вже не працюють. А з 28 січня на офіційному сайті постачальника навіть зникло згадування про роботу у місті.

«На превеликий жаль, робота апаратів «Долина Плюс» в м. Вінниця буде призупинена на невизначений термін. Вінницька міська рада не дає дозвіл на їх роботу. Не дивлячись на наші численні звернення, ми так і не отримали позитивної відповіді. Найближчим часом, за вимогою місцевої влади, апарати будуть демонтовані. В результаті чого, наша компанія більше не зможе постачати воду для населення.

Нам дуже шкода, адже понад 10 років ми сумлінно працювали і провели велику роботу, щоб забезпечити мешканців м. Вінниця доступною та якісною водою… Надіємось, що обставини зміняться на краще і ми знову будемо працювати для Вас», - зазначили представники компанії у соцмережах.

Втім, на офіційному сайті «Долина Плюс» не міститься жодної інформації. Більш того, вже зникло навіть згадування про Вінницю, як одне з місць роботи. У коментарі NaПарижі на «гарячій лінії» підприємства підтвердили «чутки» про закінчення терміну ліцензії «Долини Плюс» у жовтні 2021-го, але запевнили, що звертались за продовженням дії, хоча і марно. У компанії пояснили, що не втрачають надію, що все вдасться налагодити та повернутися у місто. Але поки що вони працюватимуть у Чернівцях, Тернополі, Бердичеві та Житомирі.  

Тим часом, у Вінниці зникнення відверто найбільшого постачальника питної води (КП «Вінницяоблводоканал» не рахуємо) доволі активно обговорюється у соцмережах. Припускають і жорстоку конкуренцію зокрема. Люди занепокоєні. Містянка Анна Маліновська 28 січня навіть петицію опублікувала з пропозицією «дозволити роботу та повернути автомати питної води «Долина Плюс», яка менш ніж за добу зібрала майже 300 електронних підписів з 350 необхідних для розгляду у 14-детнний строк. Станом на 12-у годину 30 січня петицію підписами 647 підписів. Рекорд… Друга «водна» петиція від 28 січня зібрала 486 підписів.

Також редакція дізналась, що компанія «Долина Плюс» і раніше не укладала з міськрадою договорів земельного сервітуту для автоматів.     

«На рівні держави прийнято рішення щодо касових апаратів для всього малого бізнесу і апарати із водою «Долина Плюс» підпадають під дію цього закону. Тому проблема лише у цьому. Думаю, ситуація зміниться, у компанії влаштують все, як має бути, згідно чинного законодавства, і мешканці Вінниці будуть пити чисту воду», - пояснив журналістам ситуацію із апаратами «Долини» у Вінниці депутат міськради Володимир Онуфрійчук.

Щодо питань виділення землі для автоматів і електрики, то він зазначив, що з цього приводу підприємство-постачальник домовлялось з управлінськими компаніями, ОСББ.

«Тому припущення, що міська рада не надає місць, є неправдою і спекулюванням. Буде ребрендінг, або удосконалення касовими апаратами, які видаватимуть чеки, і все запрацює», - сказав В.Онофрійчук.

Олег Верлан

28 січня, 2022