Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)

Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)

Оскільки за результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» більшість вінничан симпатизує «Українській стратегії Гройсмана» та Сергію Моргунову, то саме до головного передвиборчого заходу цієї партії найбільше була прикута увага 19 вересня. Обласний форум «Кожен житель Вінниччини - ВАЖЛИВИЙ» партійці символічно провели на вінницькому летовищі. Це повітряні ворота регіону, на реконструкцію якого передбачалися кошти, проте при нинішній владі про проєкт намагалися забути.

Оскільки за результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» більшість вінничан симпатизує «Українській стратегії Гройсмана» та Сергію Моргунову, то саме до головного передвиборчого заходу цієї партії найбільше була прикута увага 19 вересня. Обласний форум «Кожен житель Вінниччини - ВАЖЛИВИЙ» партійці символічно провели на вінницькому летовищі. Це повітряні ворота регіону, на реконструкцію якого передбачалися кошти, проте при нинішній владі про проєкт намагалися забути.

На форум запросили кілька сотень гостей та висуванців партії до депутатських корпусів обласної та міської рад, а також на посади голів ОТГ. Потужну команду представили під куполом конструкції яка віддалено нагадувала оперний театр в австралійському Сіднеї. На підсвідомості вона теж вказувала на повітря.

Тепер по суті. Хоча у вступній промові очільник партії Володимир Гройсман зазначив, що представників «Української стратегії» зібрано, аби вони познайомилися, проте з перших хвилин – до початку заходу – складалося враження, що вінничани та представники області чудово знають один одного та вітають зі святом як старі та добрі друзі. Певна атмосфера свята відчувалася.

«Ми будемо звертатися до людей з проханням виказати довіру. Але довіра можлива тоді, коли кожен із нас здатен цю велику довіру виправдати. У нас є правило – якщо ти дав слово, маєш його тримати. Довіра, яку ми отримаємо від людей, надзвичайно важлива», - зазначив у промові В.Гройсман.

Також він нагадав, якою Україну очолюваний ним уряд передавав наступникам – зі зростанням рівня життя та економіки, а також реформою децентралізації, яку світові інституції визнали найуспішнішими серед інших. Зі зміною влади суттєва частина напрацювань перекреслена. І в «УСГ» вважають, що з потужною командою мають не лише «утримати ситуацію» як в регіоні в цілому, так і в окремій громаді зокрема, а й, користуючись інструментами децентралізації, стати прикладом для інших областей в процесі розвитку.

На форумі офіційно оголосили, що партія на пост міського очільника висуває чинного мера Сергія Моргунова, який також очолив обласну парторганізацію.

«У Вінницькій області команда Української стратегії – найпрофесійніша та найпотужніша. Ми зможемо перевернути гори на благо Вінницького регіону», - зазначив у вступному слові на форумі С. Моргунов.

Серед найповажніших гостей форуму можна виокремити колишніх міністрів освіти Лілю Гриневич та культури Євгена Нищука, які згадали про те, якими семимильними кроками розвивалася Україна з 2014-го, і про те, що, на жаль, нині більшість їх ідей нівелюється наступниками. Також до мікрофона запросили голів Вінницької ОДА (2019-20) Владислава Скальського і Валерія Коровія (2015-19). Валерій Вікторович у своєму стилі зазначив, що за нинішньої влади більше уваги приділяється не системній роботі, а «відосікам», а люди відчувають, що соцмережі – це чудово, але економіку потрібно розвивати…

Більшість зі спікерів згадували вінницьке летовище. Саме за уряду Гройсмана передбачалося державне фінансування робіт з реконструкції «повітряних воріт». Спочатку уряд О.Гончарука, а потім і Д.Шмигаля «викреслили» об’єкт з «планів». Наразі його «повернуто», що жодним чином не гарантує виділення коштів. Прозвучала навіть така фраза, що у немилість летовище потрапило через те, що розташоване у Вінниці. У «центрі» нібито не зацікавлені у розвитку регіону, який насправді набрав до 2019-ого шалений темп. Але вінничанам аеропорт потрібен, адже це одна зі складових сталого економічного розвитку 1,5-мільйонного регіону.       

Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)Новини Вінниці / Символічно на летовищі: у Вінниці «Українська стратегія Гройсмана» показала своїх кандидатів у депутати (ФОТО)
Олег Верлан

19 вересня, 2020