Силовики затримали кілера, який причетний до спроби замовного вбивства вінничанина

Новини Вінниці / Силовики затримали кілера, який причетний до спроби замовного вбивства вінничанина

У київському готелі силовики затримали чоловіка, який з 2018 року розшукувався за співучасть в умисному вбивстві на території Вінниці та організацію та реалізацію замовного умисного вбивства на Київщині.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у січні 2018 року 36-річний зловмисник разом із двома своїми спільниками 47 та 52 років ретельно спланували напад на 58-річного вінничанина.

Чоловіки посеред міста із застосуванням вогнепальної та холодної зброї почали наносити тілесні ушкодження жертві, хотіли того вбити, однак вінничанин чинив активний опір. Потерпілий вирвав пістолет у одного із нападників та здійснив декілька пострілів у їх бік. Двоє нападників утекли, третій помер через вогнепальні поранення, а вінничанина з тілесними ушкодженнями тоді госпіталізували до лікарні.

Одного із нападників затримали того ж року, суд обрав йому запобіжний захід тримання під вартою.

Упродовж чотирьох років 36-річний зловмисник переховувався від правоохоронців та організовував вчинення нових злочинів, серед яких умисне вбивство жителя Київської області.

Наразі затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру. Слідством вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.15, п.12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). За вчинення злочинів йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення, з конфіскацією майна.

До операції по затриманню кілера залучались працівники управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області, 1-го управління Департаменту військової контррозвідки СБУ, Управління внутрішньої безпеки та штабу Сил Спеціальних Операцій.

Макс Мельник

6 жовтня, 2022