Силовики перекрили транснаціональний канал перетину кордону, який діяв на Вінниччині

Новини Вінниці / Силовики перекрили транснаціональний канал перетину кордону, який діяв на Вінниччині

З Вінницької та Чернівецької областей українців призивного віку переправляли через кордон громадяни Молдови. При викритті транснаціонального каналу «втечі» були задіяні силові органи обох держав. З українського боку – столична спецслужба. Більш того, силовики шукають, хто допомагав затриманим з місцевих силовиків.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.  

«За участі прокурорів Київської міської прокуратури у межах міжнародної слідчо-оперативної групи, створеної Офісом Генерального прокурора та правоохоронними органами Республіки Молдова, викрито транснаціональний канал незаконної міграції між Україною і Молдовою», - йдеться у повідомленні.

У ході спецоперації, проведеної правоохоронцями обох країн, на території Республіки Молдова затримано трьох осіб. За 4500 доларів вони організовували для українських громадян призовного віку незаконний перетин держкордону поза межами встановлених пунктів пропуску.

«Така схема діяла на території Вінницької та Чернівецької областей. Усі затримані - громадяни Республіки Молдова. Під час затримання у організатора схеми вилучили 1600 доларів, які йому були передані раніше під контролем українських правоохоронців чоловіком призовного віку за перетин кордону для подальшого виїзду до країн ЄС», - зазначають в ОГП. 

Наразі триває документування злочину, встановлюється причетні до його вчинення особи на території України, у тому числі серед працівників правоохоронних органів.

Раніше в рамках цього ж провадження задокументовано незаконне переправлення громадянина України через державний кордон України до Республіки Молдова за 4500 доларів. Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами ГУ ВБ СБУ.