«СВО» у Бєлгороді: російська пропаганда знайшла пояснення обстрілу «своєю» ж бомбою

Новини Вінниці / «СВО» у Бєлгороді: російська пропаганда знайшла пояснення обстрілу «своєю» ж бомбою

Російська пропаганда не змогла знайти логічного пояснення тому, що ввечері 20 квітня у місті Бєлгород стався вибух, після якого на проїжджій частині вулиці у середмісті утворилася 20-метрова вирва. Але щось таки «видали». Щось дивне… Виявляється в російському обласному центрі відбувається «СВО».

Нагадаємо, внаслідок вибуху пошкоджено 4 квартири і кілька автомобілів, постраждали три людини. Одну з автівок підкинуло на дах магазину.

У Міноборони РФ змушені були заявили, що причиною вибуху стало падіння авіаційного боєприпасу під час польоту винищувача-бомбардувальника Су-34 Повітряно-космічних сил РФ. Секретар РНБО Олексій Данілов назвав потужний вибух у Бєлгороді провокацією росіян для нагнітання ескалації.

«Такі бомби (як у Бєлгороді – ред.) могли падати і десь інде. Тому що роблять вони (росіяни) все швидко, застосовують їх щоразу більше. А там, де швидко робити, халатно ставитись до цієї роботи, будуть частіше траплятись і такі випадки», - пояснив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Він нагадав, що ця бомба на озброєнні росіян ще з радянських часів, але потребує модернізації та встановленні GPS-навігації та крил. При цьому Ігнат попередив, що загроза використання окупантами подібних авіабомб буде лише посилюватись.

«Бомб у них достатньо», - підкреслив він.

Російські телеканали не можуть «викинути» цю тему, адже її жваво обговорюють у мережі. Так, у репортажі «Россия 1» з Бєлгорода показали воронку на проспекті Ватутіна, без висновків.

А от далі, ведучий пропагандистського каналу «зробив аналітику». В ефірі він сказав, що  техніка, яка створила воронку, належить Міноборони РФ та здатна «ліквідувати екстремістів у зоні СВО».

«Щойно фахівці провели вивчення місця події, дорожні служби почали прибирати уламки з проїжджої частини та евакуювати пошкоджені від вибуху машини. Сучасна бойова техніка дозволяє російським підрозділам ліквідувати екстремістів у зоні СВО з мінімальної відстані», - проаналізував «бавовну» пропагандист.

Хто ці екстремісти і яким чином Бєлгород опинився в зоні так званої спецоперації, він не уточнював.