Свіжа кров: головний коп Вінниці назвав основну проблему патрульних

Новини Вінниці / Свіжа кров: головний коп Вінниці назвав основну проблему патрульних

Сьогодні, 2 лютого, у Вінниці на Європейській площі, півсотні патрульних склали присягу на вірність українському народу. Хлопці та дівчата поповнили ряди копів, адже відтоді, як уперше на вулиці нашого обласного центру вийшла нова патрульна поліція, пройшло майже два роки. За цей час частина інспекторів звільнилася, багатьох перевели в інші міста та на другі посади. Тож у них відчувався "кадровий голод", аби його вгамувати проводився додатковий набір.

Сьогодні, 2 лютого,  у Вінниці на Європейській площі , півсотні патрульних склали присягу на вірність українському народу. Хлопці та дівчата поповнили ряди копів, адже відтоді, як уперше на вулиці нашого обласного центру вийшла нова патрульна поліція, пройшло майже два роки.  За цей час частина інспекторів звільнилася, багатьох перевели в інші міста та на другі посади. Тож у них відчувався "кадровий голод" , аби його вгамувати проводився додатковий набір.

Щоправда, як каже начальник управління патрульної поліції Вінницької області Редван Усеінов, відбір проводився важко. І це при тому, що бажаючих поповнити ряди вінницьких патрульних чимало... Однак вибирати майже не було із кого.

"Приходять ті, у кого за плечима лише школа. Крім того, у свій час коли хлопець не йшов до армію, то вважали, що з ним щось не так, начебто хворий. А зараз коли вдалося "відкосити" від строкової служби, то ти  "красавчик". На жаль, нас це губить, тож приходять багато таких, які не розуміють, куди вони йдуть і що тут робити. І тому, щоб навчити саме таких, потрібно рік-два. На жаль, у нас нема стільки часу і вибирати ні з кого. Тому для хлопців краще піти на строкову службу, щоб зрозуміли, що таке наряд, служба, зброя. І потім йти служити до патрульної служби. У мене критерії служив/не служив нема. Але…", - каже Редван Усеінов.

До того, ж каже головний коп Вінниччини, "молодь" боїться суспільного резонансу, спірних питань. Адже чимало громадських організацій шукають скрізь "зраду" та й часи Майдану, коли з всіх правоохоронців зробили поганих, досі даються взнаки.

"Я вкотре наголошую, що не можна рівняти всіх на всіх. У часи Майдану були  такі міліцейські, які йшли за людей, і серед "беркутівців"  були нормальні . І сьогодні є ті, які роблять помилки", - наголосив Редван Усеінов.

До речі особовий склад – це найгостріша проблема на сьогодні, адже мінімум потрібно 80 нових інспекторів. Сьогоднішні новобранці не вирішать до кінця проблеми із дефіцитом кадрів.

"Скільки  б не добирали все одно буде мало. З цих  50-и, які сьогодні склали присягу, через півроку залишиться 35-40. Адже хтось зрозуміє, що це все таки не його справа, хтось переведеться на інші посади", - каже Редван Усеінов.

Саша ГРИГОРОВСЬКА