Світовий банк "прикрив" рейтинг Doing Business, чи програє від цього Вінниччина?

Новини Вінниці / Світовий банк "прикрив" рейтинг Doing Business, чи програє від цього Вінниччина?

Україна у рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business в нинішньому році на 7 пунктів покращила свою позицію і посіла 64 місце серед 190 країн, в яких проводили дослідження. Безумовно, що і Вінниччина від таких результатів тільки виграла.

Україна у рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business в нинішньому році на 7 пунктів покращила свою позицію і  посіла 64 місце серед 190 країн, в яких проводили дослідження. Безумовно, що і Вінниччина від таких результатів тільки виграла.

Не можна сказати, що в регіон побігли інвестори, але чисельні, як для карантину гості, заявляли про бажання співпрацювати.

І тут сталася халепа. Світовий Банк вирішив припинити публікацію рейтингу Doing Business. В установі проводять перевірку, яка повинна дати оцінку порушенням при складанні рейтингів, що публікувалися раніше.

Мова йде про низку порушень, що стосуються змін даних в звітах Doing Business 2018 і Doing Business 2020 року, опублікованих в жовтні 2017 і 2019 років. Зміни в даних не відповідали методології Doing Business.

У зв’язку із цим буде проведений незалежний внутрішній аудит процесів збору та аналізу даних для Doing Business, а також засобів контролю для захисту цілісності даних. У випадку, якщо порушення знайдуться, дані щодо конкретних країн будуть виправлені. 

Що ж нехай перевіряють, а ми будемо сподіватись, що Вінниччина справила на потенційних інвесторів таке сильне враження, що поганий рейтинг його не зіпсує, а гарний лише посилить бажання вкласти в регіон гроші.

Інвестори ж складуть здорову конкуренцію нашим монополістам, які закріпились на певних ринках і навряд чи хочуть здавати їх без бою.

 

 

Марина Карабай

28 серпня, 2020