Свій "Хатіко" з'явився на Вінниччині: біля траси у Хмільницькому районі песик більше пів року чекає господаря (ФОТО)

Новини Вінниці / Свій "Хатіко" з'явився на Вінниччині: біля траси у Хмільницькому районі песик більше пів року чекає господаря (ФОТО)

Свій "Хатіко" з'явився у Хмільницькому районі на Вінниччині. За словами місцевих, песик уже більше пів року сидить у хащах біля Уланова й не зводить очей з дороги. Чекає, мабуть, на господарів. Як потрапила собака до чагарників - сказати важко. Місцеві припускають, що саме господар її й вивіз туди й залишив напризволяще. Але "Хатіко" залишається вірним...

Свій "Хатіко" з'явився у Хмільницькому районі на Вінниччині. За словами місцевих, песик уже більше пів року сидить у хащах біля Уланова й не зводить очей з дороги. Чекає, мабуть, на господарів. Як потрапила собака до чагарників - сказати важко. Місцеві припускають, що саме господар її й вивіз туди і залишив напризволяще. Але "Хатіко" залишається вірним...

Після розголосу у соцмережах історія "Уланівського Хатіко" вразила багатьох. Охочих забрати собачку тепер чимало, але є проблема - впіймати її неможливо. Песик, очевидно, занадто зневірився у людях. Навіть до їжі, яку йому біля імпровізованої будки залишають небайдужі, не завжди підходить. Сфотографувати "Хатіко" можуть тільки здалеку з машини. Якщо ж авто зупиняється - собака відразу тікає.  

За словами місцевої зоозахисниці Людмили Шевченко, яка регулярно возить песику харчі, собаці на вигляд приблизно рік.  

"23 січня вчергове їздили до Хатіко, щоб переконатися, що з собачулею все добре після марної спроби відловити. Залишили їжу та, як завжди, від'їхали подалі аби тварина вийшла поїсти. Вона на звичному місці, проте ще більш полохлива від машини((((( Сумно, але нічого не вдієш......", - пише у Facebook Людмила Шевченко.

За словами жінки, останньою надією впіймати і врятувати тваринку було запрошення професійного ловця з Вінниці. Але й ця спроба виявилась марною.

"Дякуючи фаховості та вправності ловця «вистріл» був вдалий та укол вцілив у стегно. Проте, тварина з усієї сили чкурнула в хащі!!! Майже дві години чоловіки блукали чагарниками та шукали  тварину. На жаль, дива не сталось((( Собака десь  причаїлася, відтак, її не знайшли. Звертаємося до усіх, хто буде їздити дорогою повз село Уланів, залишайте бідосі їжу!!! Напевно, їй судилося жити при дорозі та чекати того, хто її там залишив!", - пише Людмила Шевченко.

Зустріти "Уланівського Хатіко" можна біля траси Хмільник - Уланів поблизу АЗС "Авіас". Постійні відвідувачі песика навіть зробили спеціальний орієнтир на місці, де чекає тварина - на гілці повісили шматок зеленого пластику. Хоча, кажуть, не побачити собачку майже неможливо, бо вона постійно сидить на узбіччі дороги.

Цікаво, чи чув історію "Уланівського Хітко" господар песика... Якщо так, волонтери просять його хоча б допомогти впіймати тварину. А прихистити уже буде кому.    

Фото із допису Людмили Шевченко у Facebook

Новини Вінниці / Свій "Хатіко" з'явився на Вінниччині: біля траси у Хмільницькому районі песик більше пів року чекає господаря (ФОТО)Новини Вінниці / Свій "Хатіко" з'явився на Вінниччині: біля траси у Хмільницькому районі песик більше пів року чекає господаря (ФОТО)Новини Вінниці / Свій "Хатіко" з'явився на Вінниччині: біля траси у Хмільницькому районі песик більше пів року чекає господаря (ФОТО)