Свято для солдата: на Вінниччині пластуни власноруч виготовили новорічні іграшки для бійців АТО

Новини Вінниці / Свято для солдата: на Вінниччині пластуни власноруч виготовили новорічні іграшки для бійців АТО

Створити новорічний настрій та привітати із новорічними святами бійців, які нині захищають Україну в зоні АТО, в області взявся "Вінницький Пласт".Так, пластуни з усіх районів Вінниччини долучилися до благодійного майстер-класу "Свято для солдата". Під час заходу вони власноруч виготовляли іграшки у різних техніках: ебру (малювання на воді), пуантилізму (малювання "крапками") та декупажу (перенесення готових зображень з однієї поверхні на іншу). Вироби автори ине лише розфарбовували, а й писали захисникам побажання з вітанням.

Створити новорічний настрій та привітати із новорічними святами бійців, які нині захищають Україну в зоні АТО, в області взявся "Вінницький Пласт".Так, пластуни з усіх районів Вінниччини долучилися до благодійного майстер-класу "Свято для солдата". Під час якого вони власноруч виготовляли іграшки у різних техніках: ебру (малювання на воді), пуантилізму (малювання "крапками") та декупажу (перенесення готових зображень з однієї поверхні на іншу). Вироби автори не лише розфарбовували, а й писали захисникам побажання з вітанням.

Передали іграшки,через вінницьких волонтерів, які їдуть із гостинцями до військових на передову.

" Відправили майже 600 іграшок вже, ще маємо передати 900. Ми закупили фанерні заготовки і в різних техніках їх розфарбовуємо, пишемо вітання, аби підтримати солдат, створити їм новорічний настрій. Адже ці іграшки можна повішати, як на ялинку, так і на ключі. Це буде таким собі оберегом, аби війна найшвидше скінчилася і на нашій землі наступив мир. Ми спеціально обрали саме такі заготовки, як серце, голуб, який символізує мир, та янгол, що має  охороняти наших хлопців", - розповіла організаторка акції Вероніка Бабич.

Цьогоріч благодійну акцію лише започаткували на Вінниччині. До місцевих пластунів приєдналися їх колеги із прифронтового Бахмута Донецької області.

Саша ГРИГОРОВСЬКА